Princ Charles od Walesa izrazio je „duboku tugu“ zbog još jednog potresa koji je pogodio Hrvatsku te tragičnih ljudskih žrtava u Petrinji i okolici u pismu upućenom predsjedniku Zoranu Milanoviću, priopćilo je u četvrtak britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

Galerija


"Misli i osjećaji moje supruge i mene su s obiteljima koje su izgubile svoje najmilije, onima koji su ozlijeđeni ili su izgubili svoje domove,“ stoji u pismu britanskog prijestolonasljednika.

Vezani članci Camilla Parker i princ Charles - 4 Nakon nedavnih žestokih napada Camilla je donijela važnu odluku za svoj odnos s princem Charlesom Princeza Diana i princ William Procurila dosad neviđena snimka trogodišnjeg princa Williama i princeze Diane, pokazuje kako su živjeli iza zidova palače

"Teško je i zamisliti koliko teško pada ovaj posljednji udarac, usred ove užasne pandemije za koju znam da nastavlja okrutno pogađati i Hrvatsku, i samo devet mjeseci nakon razornog potresa u Zagrebu“, navodi se.

Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla šalju "najtopliju podršku ljudima u Hrvatskoj u ovim nepojmljivo teškim trenucima“, stoji u pismu sućuti.

Princ of Walesa, koji je nekoliko puta posjetio Hrvatsku (zadnji put 2016. godine), donirat će izvjesnu svotu novca Crvenom križu, koji prikuplja i distribuira pomoć ugroženima.

Takvu donaciju princ Charles učinio je i u ožujku kada je Zagreb stradao u potresu.

 

(Hina)