Ali sve se sazna

Najduže u povijesti čeka da zasjedne na tron, a poseban je i zbog detalja koje nije baš htio otkrivati naveliko

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Charles nasljednik je britanske krune i čitav svoj život priprema se na ulogu kralja Velike Britanije. Javnost je budno pratila njegov privatni život, no neke detalje ipak nije otkrivao na veliko.

Princ Charles najstariji je sin kraljice Elizabete II i princa Philipa te je prvi u redu za britansku krunu. Princ danas slavi 72. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili detalja iz njegova života. Radi se o članu britanske kraljevske obitelji koji titulu princa od Walesa drži najduže u britanskoj povijesti, a ujedno je i čovjek koji najduže u povijesti čeka na tron.

Pogledaj i ovo Pogreb princeze Diane nešto su snimili u tajnosti U pripremi emotivne scene tragične smrti princeze Diane i pogreba, Britance razljutili prizori privatnih scena

Charles je najstariji unuk britanskog kralja Georgea V, a rođen je u Buckinghamskoj palači 1948. godine. Pohađao je škole Cheam i Gordonstoun, a kasnije je završio i studij na prestižnom Sveučilištu Cambridge. Nakon studija otišao je u kraljevsku mornaricu, kojoj je aktivno služio do 1977. godine. Njegov privatni život često je podizao britansku javnost na noge, a 1981. godine je pred oltar stao s Dianom Spencer. Par je u braku dobio dvoje djece, princa Harryja i princa Williama, a rastali su se 1996. godine pod budnim oko svjetske javnosti.

Njihovu ljubav od početka su pratili svjetski tabloidi, a javna tajna je bila oduvijek da Charles Dianu zapravo nije volio, već je ljubav njegova života Camila Parker Bowles, njegova druga supruga. Diana je poginula u strašnoj prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine, a Charles i Camila su pred oltar stali 2005.

Iako je s godinama interes javnosti s Charlesa prešao na njegove sinove, malo je poznato da Charles godišnje odradi čak 600 službenih zadataka kao član kraljevske obitelji. Unatoč činjenici što se nagađalo da će krunu odmah predati sinu Williamu, Charles itekako planira postati kraljem nakon majčine smrti. Za tu ulogu priprema se već sedam desetljeća i ne namjerava je se odreći.

O Charlesu neki detalji pak javnosti nisu naširoko poznati. On je prvi član britanske kraljevske obitelji koji ima akademsko zvanje, a njegovo puno ime je Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor. Tijekom čitavog svog života nije se posebno slagao sa svojim ocem, princom Philipom, a čini se kako je razlog tome činjenica što je kraljičin suprug strog otac. Samo jednom dosad mu se Charles navodno suprotstavio, a tijekom svađe mu je rekao da zapamti kako razgovara s budućim kraljem Velike Britanije.

Mnogi novinari koji su intervjuirali princa Charlesa ispričali su kako je vrlo pristupačan, no sve se promijeni kada se upale kamere. Nasljednik britanske krune navodno mrzi davati televizijske intervjue jer mu bude strašno neugodno. Nakon rastave od Lady Di, svjetska javnost nije imala najbolje mišljenje o Charlesu, a sve je promijenila njegova druga supruga. Camila ga je naučila kako se treba ponašati u javnosti, što je mnogima promijenilo sliku o njemu.

Princ u palači voli da su određene stvari isključivo po njegovu "guštu". Svi kuhari koji rade za njega znaju točno u koliko sati mu trebaju servirati čaj, kolače i jaja, a Charles se navodno naljuti ako ne bude kako je zamislio. Za razliku od ostalih članova kraljevske obitelji koji često putuju komercijalnim letovima i ostalim prijevoznim sredstvima, Charles je i tu poseban. Što se aviona tiče, uvijek putuje onim privatnim. Čak je i kraljica u nekoliko navrata napravila iznimke, no njezin sin je odlučio drugačije.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Mirjana Antonović i Kićo Slabinac (Foto: Facebook) Mirjana Antonović i Kićo Slabinac (Foto: Facebook) Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac +0 Krunoslav Kićo Slabinac Celebrity Kićina divna crna žena oglasila se nakon njegove smrti i odgovorila na kritike dušebrižnika

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene