Pravila ostaju ista

Preimenovana "zastarjela" kategorija Oscara najbolji strani film

Ilustracija (Foto: AFP) Ilustracija (Foto: AFP) Afp 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ilustracija (Foto: AFP) Galerija

"Primijetili smo da je naziv 'strani' zastario unutar globalne filmske zajednice", rekli su supredsjedatelji Odbora za međunarodni igrani film Larry Karaszewski i Diane Weyerma

Kategorija Oscara najbolji strani film preimenovana je u u međunarodni igrani film, priopćila je američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) u utorak navečer.

Pogledaj i ovo Dodjela Oscara 2014. godine - 4 Svi su željeli taj selfie Možete li vjerovati da je prošlo 10 godina od ove fotografije? Srušila je internet u par minuta i ispisala modernu povijest!

"Primijetili smo da je naziv 'strani' zastario unutar globalne filmske zajednice", rekli su supredsjedatelji Odbora za međunarodni igrani film Larry Karaszewski i Diane Weyerman.

"Mi smatramo da međunarodni igrani film bolje predstavlja ovu kategoriju i promovira pozitivan i uključiv pogled na film i umjetnost filma kao univerzalno iskustvo."

Akademija je istaknula da se ne mijenja nijedno pravilo niti uvjet za postojeću kategoriju osim što će u uži izbor za nagradu ulaziti 10 filmova.

Istaknuti dobitnici Oscara za najbolji strani film, kategorija koja je uvedena 1957. godine, su filmovi "La Vita e' bella" ("Život je lijep") Roberta Benignija, "Le charme discret de la bourgeoisie" ("Diskretni šarm buržoazije") Luisa Bunuela i "Das Leben der Andern" ("Život drugih") Floriana Henckela von Donnersmarcka. (Hina)

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Bellucci (Foto: Profimedia) Monica Bellucci (Foto: Profimedia) Monica Bellucci (Foto: Profimedia) Monica Bellucci (Foto: Profimedia) +3 Monica Bellucci (Foto: Profimedia) Celebrity Fatalnoj Talijanki vjetar rastvorio haljinu pa je zamalo pokazala više no što je htjela

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene