Princeza Diana proslavila bi 1. srpnja 60. rođendan da je živa, a povodom tog posebnog dana bit će otkrivena njezina statua.

Galerija


Princeza Diana preminula je 31. kolovoza 1997. u nesreći u Parizu i ostavila neizbrisiv trag, a mnogi i danas za njom tuguju. 

Pripadnica kraljevske obitelji, koju su obožavali diljem svijeta, ovog tjedna dobit će statuu u Sunken Gardenu u Kensington Palaceu povodom 60. rođendana koji bi proslavila 1. srpnja da je živa. Britanski su se mediji raspisali da se na toj svečanosti možda neće pojaviti Kate Middleton, supruga starijeg Dianina sina, princa Williama zbog sužene liste gostiju koju je uzrokovala pandemija koronavirusa. 

Prisustvovati bi trebali William i princ Harry u društvu majčine obitelji, kipara, odbora koji je organizirao izradu statue i dizajnera vrta. Mnoge je iznenadila mogućnost da se Kate ne pojavi jer je upravo ona osoba koja javnost svojim modnim stilom i ponašanjem podsjeća na pokojnu princezu. 

Middleton se na dosta događaja pojavila u sličnim odjevnim kombinacijama kao Diana, a posebno je pamtljiv onaj kada je izašla u društvu muža Williama s tek rođenim sinom Louisom. Tada je obukla crvenu haljinu nalik onoj koju je imala princeza kada je predstavila javnosti princa Harryja sa svojim suprugom Charlesom.  

Kraljevski stručnjaci često ističu da osim odličnog stila poput Diane Kate ima i dobar način komunikacije s javnošću.

"Ima taj njezin korak u javnosti, a i kad se negdje pojavi, ne mora puno reći jer njezine geste govore umjesto nje, baš kao što je to bio slučaj s Dianom", rekao je svojedobno kraljevski biograf Andrew Morton.

Otkriveno zašto je princeza Diana bila u Parizu kobne noći kada je izgubila život, planovi su joj zapravo bili drugačiji

Svojedobno su izvori bliski Middleton otkrili da su joj savjetnici rekli da prouči stare snimke pokojne princeze i ponaša se poput kad nje kada se suočava s paparazzima i medijima. "Kate je rekla prijateljima da joj je to bilo jezivo, ali čini se da takav način ponašanja funkcionira", ispričao je izvor. 

Zbog toga ju se može često vidjeti kako se dostojanstveno smiješi i pozdravlja u javnosti baš kao što je to činila Diana. 

Evo tko je žena zbog koje je Diana vjerovala da joj Charles planira smjestiti kobnu nesreću, danas je jako bliska s Williamom i Harryjem

Ljepoticu bosanskih korijena koja ljubi dansku nogometnu zvijezdu uspoređuju sa slavnom manekenkom, a prava je atrakcija i na Euru!