Pushpika De Silva pobijedila je na najvažnijem izboru ljepote u Šri Lanki, no krunu joj je otela bivša misica Caroline Jurie pod optužbom da je razvedena.

Galerija


Ovogodišnja pobjednica najvažnijeg izbora ljepote u Šri Lanki završila je u bolnici s teškim ozljedama glave nakon neočekivanog raspleta događaja na kraju svečanosti.

Vezani članci Sigurnosne snage Šri Lanke (Foto: AFP) Napeta situacija na Šri Lanki: Policija upala u sjedište islamističke grupe, privedena jedna osoba Dan nakon strašnih napada na Šri Lanki (Foto: AFP) - 4 Predsjednik Šri Lanke traži ostavku policijskog inspektora, ovome to ne pada na pamet

Titulom "Gospođa Šri Lanke" okrunjena je Pushpika De Silva (31) koja je na istom natjecanju pobijedila i 2011. godine, no krunu joj je oduzela bivša pobjednica Caroline Jurie.

Caroline se popela na pozornicu nekoliko trenutaka nakon što je Pushipka okrunjena kako bi u mikrofon poručila da ona ne može pobijediti jer je razvedena, što se kosi s pravilima natjecanja.

Zatim je otišla do nje i grubo joj otela krunu te ju stavila na glavu prve pratilje kojoj su odmah potekle suze radosnice. Gledatelji su sve pratili u televizijskom prijenosu uživo, a snimke kaosa brzo su preplavile društvene mreže.

Nakon dramatičnog završetka natjecanja, tamošnji mediji izvijestili su kako je Pushpika hospitalizirana zbog ozljeda i teške depresije.

Dan kasnije organizatori natjecanja su joj se ispričali i obećali joj vratiti krunu jer su doznali da se De Silva od supruga nije službeno razvela, već si se samo razišli.

Kada je s 21 godinom prvi put proglašena "Gospođom Šri Lanke", natjecanje se odvilo bez drame, no i tada se dogodila jedna zanimljivost s krunidbom koja se gledateljima urezala u pamćenje. Naime, Pushpika je bila znatno viša od prethodne pobjednice Fallon Ranasinghe pa je morala čučnuti kako bi joj ona mogla staviti krunu na glavu.