Dorotea Dragović još je kao djevojčica dobila nadimak Doris kojeg i danas koristi kao umjetničko ime, a iza tog imena krije se jedna od najvećih naših pjevačkih diva.

Galerija


Naša glazbena diva Doris Dragović danas slavi 60. rođendan, a pjevačica moćnoga glasa iza sebe ima zavidnu karijeru.

Vezani članci Doris Dragović Naša diva na sceni je gotovo 30 godina, a mi smo se prisjetili kako je izgledala na početku karijere Mario Valentić - 1 Greška koja nije ostala neprimijećena: Ovako se kopija Doris snašla kad je ''zablokirala'' usred nastupa

Dorotea Dragović još je kao djevojčica dobila nadimak Doris kojeg i danas koristi kao umjetničko ime, a prve pjevačke afinitete osjetila je još kao djevojčica s 10 godina dok je pratila Splitski festival te se divila glazbenim imenima poput Gabi Novak i Tereze Kesovije.

Svjetla pozornice Doris je upoznala 1981. godine kada je dobila priliku zapjevati u grupi More, u kojoj su prije nje glavni vokali bili Oliver Dragojević i Meri Cetinić. U grupi je ostala do 1986. godine kada je krenula u samostalne vode, a u svijet glazbe uveli su je kolege Tedi Spalato i Slobodan Kovačević. Surađivala je dugo sa Zrinkom Tutićem, a tijekom te suradnje je objavila čak šest hvaljenih albuma. Početkom devedesetih započela je suradnju s bračnim parom Huljić, s kojim i danas uspješno radi.

Doris Dragović iza sebe ima na desetke hitova, glazbenih suradnji i nagrada, a i danas je jedna od najvećih hrvatskih pjevačica.

Donosimo njezinih pet uspješnih pjesama, koje sigurno mnogi vole zapjevati kada za to imaju priliku.

"Malo mi za sriću triba"

"Brod za nabolje"
"Željo moja"
"Krivi ljudi"
"Balje Ivanjske"

Severina poslije 17 godina progovorila o skandalu koji se i danas spominje: "Šest mjeseci nisam izašla iz kuće"

Ljutita Ella Dvornik pokazala užasan komentar koji je dobila na račun svoje djece: "Čovječe, pazi što pišeš"