posjetio nas nekoliko puta

Greškom je završio u zatvoru jer je netko koristio njegovo ime, a ovaj glazbenik ne krije koliko obožava Hrvatsku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pjevač benda Franz Ferdinand, Alex Kapranos, često je isticao da obožava Hrvatsku, a kod nas je nastupao nekoliko puta zahvaljujući INmusic festivalu.

Škotski pjevač Alex Kapranos najpoznatiji je kao glavni vokal popularnog benda Franz Ferdinand, a prisjetili smo se nekih detalja iz njegove karijere.

Pogledaj i ovo Franz Ferdinand na Špancirfestu Spektaklurani nastup! Kultni Franz Ferdinand rasplesao deset tisuća Varaždinaca i njihovih gostiju, bila je to noć za pamćenje!

Alex je odrastao u Engleskoj, a kada je imao 7 godina, s roditeljima se preselio u Škotsku. Studirao je teologiju, no ubrzo zatim je odustao od studija. Radio je kao kuhar, konobar, vozač i glazbeni producent, a od početka 90-ih godina bio je aktivan na škotskoj glazbenoj sceni. Svirao je u nekoliko bendova prije nego što je okupio vlastiti. Godine 2001. osnovao je Franz Ferdinand skupa s Nickom McChartyjem, Paulom Thompsonom i Bobom Hardyjem, a zahvaljujući prvom albumu "Franz Ferdinand" osvojio je svjetsku glazbenu scenu.

"Take Me Out", "Do You Want To", "Michael" i "The Dark of the Matinee" samo su neki od njihovih uspješnih singlova zahvaljujući kojima su osvojili i brojne nagrade. Njegov je bend nekoliko puta bio u Zagrebu zahvaljujući INmusic festivalu, a Kapranos je često govorio da obožava hrvatsku publiku te da mu je uvijek drago vratiti se u naš glavni grad. Osim toga, nekoliko je puta ljetovao u Hrvatskoj, a obožavatelji su ga uhvatili na našoj obali na nekoliko destinacija.

Osim glazbom Kapranos se bavi i izradom namještaja, a svoj ljubavni život uvijek pokušava držati dalje od očiju javnosti. Njegova jedina djevojka za koju javnost zna je američka glazbenica Eleanor Friedberger. Zajedno su bili nekoliko godina, a upravo njoj Kapranos je posvetio i hit "Eleanor, Put Your Boots Back On". S obzirom na to da i ona sa svojim bendom često ide na turneje, u jednom je intervjuu rekla da im se bilo teško usklađivati što se rasporeda tiče te da zbog toga njihova ljubav nije uspjela.

Kapranos je u lipnju 2005. godine nakratko završio u zatvoru, i to greškom. S bendom je otputovao u Moskvu, a čovjek koji ima isto ime kao on imao je zabranu posjeta toj zemlji. Radilo se o Richardu Tomilsonu, koji je jedno vrijeme bio agent, a koristio je Kapranosovo ime na tajnoj dužnosti. Nakon što je dobio otkaz, zabranjen mu je ulaz u Rusiju, a srećom Kapranos je uspio brzo dokazati da su pritvorili pogrešnog čovjeka.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Martina Vrbos (Foto: Instagram) Martina Vrbos (Foto: Instagram) Martina Vrbos (Foto: Instagram) +0 Martina Vrbos (Foto: Instagram) Nekad i sad Sjećate se Martine Vrbos? Nevjerojatno je koliko se ova žena promijenila, danas je potpuno druga osoba!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Lara Flynn Boyle (Foto: Getty) Lara Flynn Boyle (Foto: Profimedia) Lara Flynn Boyle (Foto: Profimedia) Lara Flynn Boyle (Foto: Profimedia) +4 Lara Flynn Boyle (Foto: Profimedia) Nekad i sad Teško je povjerovati, ali o ljepoti ove žene nekad se naveliko pričalo, danas se krije od ljudi zbog velike pogreške

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene