Paul McCartney piše glazbu i radi na tekstu zajedno s britanskim dramatičarom Leejem Hallom za mjuzikl čija je inspiracija film ''Divan život''.

Galerija


Slavni bivši član Beatlesa Sir Paul McCartney priopćio je u srijedu da radi na svojem prvom mjuziklu te je trenutačno u završnoj fazi pisanja pjesama za glazbenu kazališnu adaptaciju filma Franka Capre iz 1946. "Divan život", čija se premijera očekuje koncem 2020. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Imamo ulaznice! Timo Maas u lipnju stiže u Zagreb Slika nije dostupna ŠKRTOST ILI SKROMNOST? Golema slava strpana u malo kvadrata

McCartney, 18-erostruki dobitnik Grammyja, piše glazbu i radi na tekstu zajedno s britanskim dramatičarom Leejem Hallom, koji je napisao scenarij za film "Billy Elliot", te s Eltonom Johnom supotpisuje istoimeni mjuzikl, a autor je i biografskog filmskog blockbustera o Eltonu Johnu "Rocketman". Producent je Bill Kenwright.

Film Franka Capre "Divan život" (It's a Wonderful Life), s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi čovjeka kojega je napustila sreća te ga, na sam Badnjak, od samoubojstva spašava anđeo čuvar, postao je jedan od najpoznatijih i najemitiranijih filmova svih vremena i obožavani božićni klasik.

"Nikada me nije posebno privlačilo pisanje mjuzikala, ali nakon što smo se Bill i ja našli i popričali s Leejem Hallom, nekako mi se učinilo da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno", kazao je McCartney u priopćenju. "'Divan život' je univerzalna priča s kojom se svi možemo poistovjetiti", dodao je glazbenik, koji je već napisao sedam pjesama za svoj prvi mjuzikl.

"Te vas pjesme vode nekamo kamo niste očekivali da ćete otići. Zvuče jednostavno, ali to je varljivo", rekao je Kenwright.

Zajedno s Johnom Lennonom, McCartney potpisuje neke od najpoznatijih i najdugovječnijih pjesama u povijesti pop-glazbe. Od raspada Beatlesa 1970. objavio je više od 25 studijskih albuma, uključujući pet albuma originalne klasične glazbe. Prošlog vikenda 77-godišnji Sir Paul McCartney završio je američki dio svoje posljednje turneje.

Premijera mjuzikla "Divan život" planirana je koncem 2020. godine.

(Hina)