Patrizia Reggiani bivša je supruga Maurizija Guccija i osoba odgovorna za njegovu tragičnu smrt 1995. godine, a sada se o njoj snima film. Istražili smo pozadinu njezine priče.

Galerija


Nekadašnji vlasnik talijanskog modnog carstva Maurizio Gucci tog kobnog dana 27. ožujka 1995. godine iz kuće je izašao bez ikakve brige na umu, a nije bio svjestan da je odmah iza njega čovjek koji je za nekoliko trenutaka u njega ispalio tri hica iz pištolja. Gucci je na mjestu ostao mrtav, a mediji su istoga dana počeli pisati o najbrutalnijem ubojstvu u talijanskoj modernoj povijesti.

Istražitelji su se dvije godine borili s informacijama te su pokušali dokučiti tko je ubio popularnog poduzetnika. Ne samo da su tražili ubojicu već i osobu koja je ubojstvo naručila.

Na kraju se ispostavilo da je ubojstvo naručila njegova bivša supruga i majka njegove djece Patrizia Reggiani. Nezadovoljna isplatom od više od milijun dolara godišnje koju je dobivala nakon razvoda, Patrizia je odlučila okončati život svom bivšem. Novinari su je onda pitali i zbog čega sama nije ubila supruga. "Moj vid nije dobar, a nisam htjela promašiti", rekla je. Nakon što je na suđenje Patriziji završilo, Giccijevi su dućani diljem Italije u izlogu objesili srebrne policijske lisice.

Iako s tragičnim ishodom, ljubavna priča Patrizije i Maurizija započela je romantično. Svi su pisali o ženi koja neodoljivo podsjeća na Elizabeth Taylor, a ona je u intervjuima govorila koliko se ludo Maurizio zaljubio u nju. Kada je pristala biti njegova djevojka, Maurizio je Patriziji kupio crveni Ferrari na njezin zahtjev. Obitelj Gucci nije bila zadovoljna njegovim ljubavnim izborom.

Par je pred oltar stao 1972. godine, a zajedno su dobili dvije kćeri - Alessandru i Allegru. Bili su glavni na svim tulumima u gradu i slovili su kao zlatni par modne industrije te se sve činilo savršeno. Kada je Maurizio preuzeo obiteljski posao, stvari između njega i supruge su krenule u propast. U konačnici su se rastali, a osim što je bila nezadovoljna godišnjom isplatom, Patriziji se nije svidjela ni činjenica da se Maurizio zaljubio u Paolu Franchi, s kojom se planirao i vjenčati. Bojala se da će upravo Paola preuzeti sve te da će ona sama ostati bez novca i moći. Paola je nakon ubojstva sumnjala u Patriziju, a na kraju je policija to istražila i kako je Patrizia pisala dnevnik, nije pazila na sve detalje i upravo zato su je otkrili.

Njezina priča sada se ponovno našla u fokusu javnosti, nakon što se već mjesecima snima film "House of Gucci" pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta te s Lady Gagom i Adamom Driverom u glavnim ulogama.

Meghan je pričala Opri da vodi običan život, ali dok je pokazivala vrt kuće u kojoj živi, neki su detalji ukazali da to baš i nije tako

Istu ženu ljubio je čak 29 godina, i to sve dok nije pao na zgodnu brinetu koja ga je u potpunosti očarala