Progovorio čuvar!

Procurili detalji o sadržaju tajnog sefa kraljevske obitelji, ali jednu stvar javnost nikada neće doznati: "Vrlo je mala šansa za to"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Otkriven je sadržan tajnog sefa britanske kraljevske obitelji u Londonu o čijem se sadržaju nagađa već neko vrijeme, no jedna stvar će zauvijek ostati nepoznanica.

Britanski mediji prenose kako je konačno otkriven sadržaj tajnog londonskog sefa u vlasništvu kraljevske obitelji o čemu se nagađa već neko vrijeme. Prema pisanju magazina People u sefu se nalazi oporruka princa Philipa, zajedno s još 32 dokumenta koji sadrže posljednje volje visokih članova obitelji.

Pogledaj i ovo Kate Middleton u fazi liječenja Kate Middleton ima rak, šokirala obraćanjem javnosti nakon mjeseci čekanja: ''Bio je to veliki šok, teški mjeseci su iza mene''

O sefu brine sudac Visokog suda Sir Andrew McFarlane pri Kraljevskom sudu, a on sadrži jedinstveni skup kraljevskih oporuka koje datiraju još od pradjeda kraljice Elizabete Francisa od Tecka iz 1911. godine.

Tu se također nalaze i posljednje želje kraljice Elizabete, pokojne kraljice majke, njezine sestre princeze Margaret te njezinog ujaka vojvode od Windsora koji je abdicirao s britanskog prijestolja u prosincu 1936., otkrio je McFarlane.

Ostale oporuke skrivene unutar strogo povjerljivog sefa uključuju one Filipovog ujaka, lorda Louisa Mountbattena od Burme, kraljice Marije, supruge kralja Georgea V i princeze Beatrice, najmlađeg djeteta kraljice Viktorije.

"Sada sam čuvar sefa u kojem se nalazi preko trideset omotnica, od kojih svaka navodno sadrži zapečaćenu oporuku preminulog člana kraljevske obitelji", izjavio je McFarlane kada je otkrio postojanje kraljevskog sefa tijekom glasina o posljednjim željama princa Filipa, nakon njegove smrti 9. travnja.

"Mogu potvrditi da najranija takva omotnica sadrži oporuku princa Francisa od Tacka. Posljednji dodaci napravljeni su 2002. godine i to u oporuci Njezina Veličanstva kraljice Elizabete, Kraljice Majke i Njenog pokojnog Kraljevskog Visočanstva princeze Margaret, grofice od Snowdona", izjavio je sudac.

Međutim, osim saznanja o tome čije se oporuke nalaze u tajanstvenom kraljevskom sefu pored one vojvode od Edinburgha, vrlo je mala šansa da će se bilo koji od detalja sadržanih u samim dokumentima ikada otkriti.

McFarlane je izjavio da kraljevska obitelj ima pravo na veću razinu privatnosti kako bi zaštitila dostojanstvo i ugled javne uloge suverena i drugih bliskih članova njezine obitelji.

Također je odredio i da se zahtjevi za otpečaćenje oporuka mogu podnijeti tek nakon 90 godina, dodajući da moraju biti podneseni prije određenog datuma i da postoji velika vjerojatnost da će propasti u nedostatku specifičnog, pojedinačnog ili privatnog opravdanja u vezi s upravljanjem imovine pokojnika.

"Ukratko objavljivanje popisa treba biti samo sebi svrha, kako bi se postigla transparentnost i ništa više", zaključio je.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec Kolinda Grabar-Kitarović +1 Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec Celebrity Najnovije fotografije Kolinde Grabar-Kitarović izazvale divljenje pratitelja, čini se da je liniju dovela do savršenstva!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene