Tajne televizijskog hita

Gotovo 25 godina od prve epizode otkriveni dosad nepoznati detalji sa snimanja svima omiljenih ''Prijatelja''

Mitchell Whitfield i Jennifer Aniston (Foto: Scrennshot) Mitchell Whitfield i Jennifer Aniston (Foto: Scrennshot) Scrennshot 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Mitchell Whitfield i Jennifer Aniston (Foto: Scrennshot) Mitchell Whitfield i Jennifer Aniston (Foto: Scrennshot) James Burrows (Foto: Getty Images) Christina Pickles i David Schwimmer (Foto: Screenshot) Elliot Gould i Christina Pickles (Foto: Scrennshot) Cosmio Fusco i Jennifer Aniston (Foto: Screenshot) Courteney Cox, Vincent Ventresca, Lisa Kudrow(Foto: Screenshot) Mike Hagerty i Matt LeBlanc (Foto: Screenshot) Carol Willick i David Schwimmer (Foto: Screenshot) +0 Aisha Tyler i David Schwimmer (Foto: Screenshot) Galerija

Glumci iz "Prijatelja" otkrili su dosad neispričane priče sa snimanja i kako su se u seriji uopće našli.

Prošlo je gotovo punih 25 godina od prikazivanja prve epizode jedne od najpopularnijih humorističnih serija svih vremena, omiljenih "Prijatelja", a glumci su s ostatkom svijeta odlučili podijeliti neke zabavne priče sa snimanja, koje jednostavno tope srca.

Pogledaj i ovo Serija Prijatelji njih se čekalo Shrvani Prijatelji konačno su se oglasili nakon iznenadne Chandlerove smrti: "S vremenom ćemo reći više, kako i kada budemo u stanju"

No, ne oni, glavni glumci, na koje ste prvo pomislili. Riječ je o glumcima koji su utjelovili uloge Paola, gospodina i gospođe Geller, Carol, gospodina Treegera i Fun Bobbyja.

The Guardian je tako objavio dosad nepoznate priče iz hit-serije, situacije koje su se događale iza scene.

A za uspjeh serije ponajviše je zaslužan redatelj cijelog projekta James Burrows, koji je jednako tako zaslužan za kemiju koja se brzinski razvila među glavnim glumcima - Jennifer Aniston, Matthewom Perryjem, Courteney Cox, Mattom LeBlancom i Lisom Kudrow.

Naime, prije samog početka snimanja serije James ih je sve zajedno odveo u Las Vegas da bi se dobro zabavili i bolje upoznali, kako bi što bolje utjelovili likove najboljih prijatelja.

Dosad nije bila poznata ni činjenica da je glumac Mitchell Whitfield, koji je glumio Rachelina bivšeg dečka Barryja Farbera, bio na audiciji za ulogu Rossa i Chandlera, a jedan ga je korak dijelio upravo od Rossova lika.

"Vraćao sam se nekoliko puta, i shvatili su da je uloga Rossa za mene. Stigao sam do samog kraja audicije i testiranja. U posljednjoj minuti rekli su da će dovesti na čitanje teksta još jednog glumca. Ispalo je da je taj glumac David Schwimmer", otkrio je Mitchell.

Danas mu to supruga nabija na nos jer je imao priliku zaraditi milijune dolara.

O seriji se oglasila i Christina Pickles, koju pamtimo kao Judy Geller iliti mamu Rossa i Monice.

"Znala sam da će Jennifer Aniston postići ogroman uspjeh, od prvog trena kada sam je vidjela na probama. Znala sam da svjedočim radu posebne glumice", priznala je Christina i spomenula zanimljiv detalj o Mattu LeBlancu.

"Na samom početku 'Prijatelja' Matt LeBlanc bio je vrlo anksiozan. Svaki put prije nego što bi nešto učinio tražio bi dopuštenje redatelja, producenata ili pisaca koji su bili prisutni", otkrila je Christina i dodala kako je bio poprilično nesiguran u sebe. No s vremenom je postao sjajan.

Cosmio Fusco, koji je glumio Rachelina dečka Paola, rekao je da se Jennifer šokirala kada je čula da se serija približava kraju.

"Jennifer Aniston mi je doslovno plakala u krilu kao nikada u životu", otkrio je Cosmio.

Vincent Ventresca glumio je pak Monicina dečka Fun Bobbyja, a pamtimo ga po suzama koje je lio na njezinu novogodišnjem tulumu jer je nešto ranije čuo da mu je umro djed.

On je otkrio kako zapravo nije želio ni ići na audiciju za tako malu ulogu nakon što je emitirana prva sezona serije.

"Bio sam tako mlad i blesav. To je stvarno bila mala uloga i nije mi se išlo na audiciju, ali nešto u meni reklo mi je da odem. I tako sam otišao, plakao ispred spisateljice Marte Kauffman i njoj se to svidjelo", priznao je Vincent.

On i danas zarađuje 2000 dolara godišnje, i to zahvaljujući samo dvjema epizodama u kojima se bio pojavio, a iste ili slične svote dobivaju i ostali sporedni glumci. 

Mike Hagerty, koji je glumio gospodina Treegera, kaže kako je poznavao Matthewa Perryja mnogo prije nego što su zajedno glumili u "Prijateljima". Obojica su izlazila u jedan bar u Santa Monici, gdje su povremeno znali pročavrljati. Mike je Matthewa opisao kao zrelog, ali vrlo zanimljivog glumca.

Carol Willick, lik prve supruge Rossa Gellera, isprva je glumila Anita Barone, no nakon njezina odlaska zamijenila ju je Jane Sibbet.

Netom prije poziva u seriju Jane je rodila dijete i pokušala je odbiti ulogu. Srećom, njezin ju je agent uvjerio da ne smije propustiti tu priliku. Ekipa na snimanju čak je pristala da sa sobom dovodi i svoje novorođenče i dadilju.

Pravi razlog zbog kojeg je prihvatila ulogu jest taj što je gledala Davida Schwimmera u pilot-epizodi.

"Znala sam da moram raditi s njim", izjavila je Jane.

Kada se Aisha Tyler pridružila postavi serije, u njoj su prevladavali glumci svjetlije pute. Glumila je doktoricu Charlie Wheeler, koja je izlazila s Joeyjem i Rossom, i njezin je lik zapravo zamišljen kao jedini lik tamne puti.

"Znala sam da je to novost u seriji, i to je bilo zaista važno. Serija dotad nije prikazivala realističan život Manhattana", izjavila je Aisha.

Unatoč tim kritikama, Aisha je bila i ostala fan serije i ne krije uzbuđenje što je bila dio nje.

Elliot Gould imao je uspješnu i dugačku glumačku karijeru, od uloga u filmova Roberta Altmana do uloga u serijama "M*A*S*H". "The Long Goodbye", "California Split" te u trilogiji "Oceanovih 11".

No mnogi ga obožavatelji i dandanas pamte kao tatu Monice i Rossa, Jacka Gellera.

"Sreo sam Taylor Swift i rekla mi je da me poznaje, da je ona veliki obožavatelj 'Prijatelja i da me poznaje kao gospodina Gellera", otkrio je Elliot.

  1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Demi Rose (Foto: Profimedia) Demi Rose (Foto: Profimedia) Demi Rose (Foto: Instagram) Demi Rose i Tyga (Foto: Snapchat) +6 Demi Rose (Foto: Instagram) Celebrity Bujne obline u prvom planu: Seksi manekenka koja izaziva pravu pomutnju gdje god se pojavi

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Grubnić (Foto: Instagram) Marko Grubnić (Foto: Instagram) Marko Grubnić (Foto: Instagram) Marko Grubnić (FOTO: Instagram) +2 Marko Grubnić (FOTO: Instagram) Celebrity Duguje mu skoro 150 tisuća kuna? Marko Grubnić podigao tužbu protiv kirurga

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Dea Đurđević (Foto: Instagram) Dea Đurđević (Foto: Instagram) Dea Đurđević (Foto: Instagram) Dea Đurđević (Foto: Instagram) +4 Dea Đurđević (FOTO: Instagram) Celebrity Ona je smirivala druge: Voditeljica kojoj je bus otkinuo ruku poslije nesreće nije ni suzu pustila, tješila je ostale

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Justin Bieber i Hailey Baldwin (Foto: Profimedia) Hailey Baldwin i Justin Bieber (Foto: Profimedia) Hailey Baldwin i Justin Bieber (Foto: Profimedia) Hailey Baldwin i Justin Bieber (Foto: Profimedia) +5 Justin Bieber i Hailey Baldwin (Foto: Profimedia) Celebrity Slavni par tvrdi: ''Nismo se seksali prije braka, to nam je bila jedna od najboljih odluka''

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene