Radila po svom

Pet puta kada je princeza Diana prekršila kraljevski protokol: Ovo su trenuci o kojima svijet i danas priča!

Princeza Diana u Elvisovoj haljini Princeza Diana u Elvisovoj haljini Guliver / Imago Lifestyle 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana u Elvisovoj haljini +0 Najpamtljiviji modni trenuci princeze Diane - 8 Galerija

Princeza Diana bila je i ostala jedna od omiljenih članica britanske kraljevske obitelji, a svi su zapamtili situacije kada je prekršila kraljevski protokol.

Britanska monarhija već je stoljećima poznata po svojem uštogljenom stilu života prepunom protokola za najobičnije sitnice, a upravo zbog toga nerijetko su njezini članovi završavali u medijima ako bi netko primijetio da nisu poštivali pravila. Jedna od omiljenih članica britanske kraljevske obitelji bila je i ostala princeza Diana, koja je prema mišljenju mnogih zaslužna za činjenicu da su se potomci kraljice Elizabete i njezina cijela obitelj ipak malo opustili.

Pogledaj i ovo Kate Middleton i princ William To ih je baš pogodilo Kate i William shrvani su i potreseni najviše zbog jedne stvari, a zna se i kada planiraju objaviti novu fotografiju?

Sama Diana bila je zvijezda svoje vrste sve do tragične smrti, a mediji su je pratili čitavo vrijeme u stopu. Upravo su zbog toga primijetili i trenutke kada je prekršila protokol, a pet situacija mnogima je posebno ostalo u pamćenju.

Već na samom vjenčanju s princem Charlesom bilo je jasno da će Diana biti možebitni problem kraljevskoj obitelji. Udala se kada je imala 20 godina, a pred oltar je stala s nešto drugačijim rječnikom od onoga na koji je kraljevska obitelj navikla. Iz svojih zavjeta izbacila je trenutak kada je trebala Charlesu reći da će mu biti "poslušna". Umjesto toga rekla je da će ga "voljeti, tješiti, hvaliti ga te mu biti podrška u dobru i zlu". Njezin primjer pratile su i supruge prinčeva Williama i Harryja, a ni Kate ni Meghan nisu u svojim zavjetima upotrijebile riječ "poslušnost".

Diana je u povijest ušla i nekoliko godina kasnije, kada je princ William imao tri godine. Za razliku od svih prethodnih nasljednika krune, William je krenuo u vrtić, i to onaj izvan zidina Buckinghamske palače. Do tog trenutka bilo je opće poznato da nasljednici krune obrazovanje dobivaju kod kuće te ne odlaze u javne obrazovne ustanove. Diana je za svojeg sina odabrala manju školu, a htjela je da ima normalno obrazovanje poput sve ostale djece u Velikoj Britaniji.

Jedan od najsjajnijih trenutaka princeze Diane u javnosti bila je činjenica da se javno zalagala za liječenje bolesnika zaraženih HIV-om. Godine 1987. otvorila je HIV kliniku u Londonu, a zalagala se za to da se bolesnike zaražene opakim virusom ne stigmatizira. "Ljudi nisu opasni samo zato što su zaraženi virusom HIV. Možete ih zagrliti, a upravo je to ono što svima njima najviše treba", govorila je princeza onda. Često je posjećivala bolesnike zaražene HIV-om te je pazila na to da svi dobiju prikladnu skrb.

Omiljena princeza bila je prava modna ikona, a kršila je protokol elegantnog ozbiljnog odijevanja gotovo svaki put kada bi izašla iz kuće. Jedan od njezinih najpoznatijih trenutaka bio je ples s glumcem Johnom Travoltom nakon večere u Bijeloj kući, a Diana je na sebi imala elegantnu crnu dugu haljinu s otvorenim ramenima. Imala je vlastiti stil, a navodno su se članovi kraljevske obitelji šokirali kada se pojavila u prekratkoj haljini na dan kada je princ Charles javno priznao da je imao aferu s Camilom.

Za razliku od svih prijašnjih članova kraljevske obitelji, Diana je često provodila vrijeme sa svojim sinovima. Vodila ih je na skijanje, u lunaparkove te čak na utrku autima, a sudjelovala je i u događajima iz njihovih škola. Mnogi pamte i trenutak kada se u Harryjevoj školi utrkivala bosa s ostalim roditeljima, a zbog svih situacija kada je kršila protokol, bila je i ostala omiljena članica britanske kraljevske obitelji.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Melissa McCarthy (Foto: AFP) Melissa McCarthy (Foto: Profimedia) Melissa McCarthy i Ben Falcone (Foto: Getty Images) Melissa McCarthy (Foto: Getty Images) +3 Melissa McCarthy (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Kolege im se dive jer u 16 godina braka nisu imali niti jedan skandal, a evo zašto ih zovu najslađim parom Hollywooda

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene