U moru pjesmu izdvojili smo nekoliko stihova Đorđa Balaševića.

Galerija


U moru pjesama Đorđa Balaševića koje nam je ostavio u naslijeđe i koje će živjeti teško, većini je teško odabrati samo jednu najdražu, baš kao što je i njemu samome to bilo. Jednom je prilikom rekao kako ne bi bilo fer prema drugim pjesmama, izabrati jednu omiljenu.

Vezani članci Đorđe Balašević Grob Đorđa Balaševića premješten 40 dana od njegove smrti, a stavljen je i simboličan natpis Jovana Balašević Balaševićeva kći pokazala grafit posvećen njezinom ocu, a obožavatelji pokojnog glazbenika znaju što znači

No mnogi imaju omiljene citate i stihove kojih se podsjećaju kroz svakodnevnicu, u sretnim i tužnim trenucima, ispisuju ih kao ukrase, tetovaže na tijelima, čuvaju ih na papirićima u džepu jer su njihove riječi snažne, moćne, a tako jednostavne i utješne.

U nastavku smo odabrali nekoliko najpoznatijih stihova koji su obilježili živote brojnih generacija.

"Samo rijetki nađu rijetke"

"Pričat će ti o plovidbi… Ti što nisu sidro digli"

"Ljudi su kao školjke – moraš ih otvoriti na hiljade da bi pronašao biser"

"Dame biraju. O, još kako… I uglavnom izaberu barabe"

"Pravog muškarca, s kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, po inteligenciji. Onog pravog prepoznat ćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, kako vas grli – ni prečvrsto da ostanete bez daha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako kako treba, da znate čiji ste"

"Htio sam samo da joj šapnem posljedni put da je bila moja sve. Pazi mene bila. Zapravo, bila i ostala moje sve, al jeb** ga"

"Samo da ti kažem, mišu moj pospani... Kad poželiš nekom, nešto lijepo reći, ne čekaj sutra. Jer mnogi su tako zakasnili. I zato te budim"

"Ima tišina kojih se sećam više nego najlepših reči" 

Balaševićev život obilježila je tragedija o kojoj nije mogao ni pričati, a malo tko zna zašto mjesec dana nije vidio tek rođenu kćer

Nakon Balaševićeve smrti oglasila se njegova Olivera, drhtavog glasa i potpuno slomljena