Par Francesco Galdelli i Vanja Goffi priveden je u subotu ujutro u sklopu zajedničke akcije tajlandske i talijanske policije u predgrađu Pattaye, izvijestili su lokalni dužnosnici.

Galerija


Talijanski državljanin Francesco Galdelli (58), koji se lažno predstavljao kao američki glumac George Clooney da bi promovirao i prodavao odjeću, uhićen je na Tajlandu s partnericom Vanjom Goffi (45).

Vezani članci George Clooney i Stacy Keibler (Foto: Getty Images) Bračnu idilu holivudskog ljepotana narušile glasine o izvanbračnom djetetu koje je dosad tajio? Brad Pitt, Jennifer Aniston (Foto: Getty Images) Bivši supružnici Brad i Jen tajno se sastali, slavni zajednički prijatelj poduzima sve da ih opet spoji?

Galdelli i Gofi na crvenoj su Interpolovoj tjeralici od 2013. godine, a s obzirom na to da su dugo izbjegavali uhićenje, mnogi ih uspoređuju s poznatim američkim gangsterskim parom Bonnie i Clydeom.

Holivudski glumac tužio ihj je još 2010. godine te je svjedočio pred talijanskim sudom. Galdelli i Gofi optuženi su i za niz drugih prijevara počinjenih u Italiji.

Par je priveden u subotu ujutro u sklopu zajedničke akcije tajlandske i talijanske policije u predgrađu Pattaye, izvijestili su lokalni dužnosnici.

"Za vrijeme ispitivanja Francesco je priznao da se predstavljao kao Clooney kad je započeo posao s prodajom odjeće jer je na taj način želio zavarati ljude da mu pošalju novce", izvijestila je tajlandska policija, dodajući da par na Tajlandu živi od od 2014.

Galdelli je te godine bio uhićen, no uspio je pobjeći iz pritvora. Naknadna istraga, provedena po nalogu talijanskih vlasti, pokazala je da mu je bijeg uspio pošto je zatvorskom čuvaru platio oko 550 eura da ga odande pusti, pišu talijanski mediji.

Policija je izvijestila da su se Galdelli i Gofi proteklih godina izdržavali od prodaje lažnih satova brenda "Rolex" preko interneta.

U međuvremenu su im istekle i vize za boravak na Tajlandu, pa će oboje biti optuženi za ilegalan boravak u toj državi, a potom će se pokrenuti postupak njihova izručenja, izvijestila je policija.

(Hina)