Sve je priznao

Uhićen lažni George Clooney: Predstavljao se kao glumac da bi promovirao i prodavao odjeću

Uhićen Francesco Galdelli - lažni George Clooney (Foto: AFP) - 3 Uhićen Francesco Galdelli - lažni George Clooney (Foto: AFP) - 3 Afp 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju George i Amal Clooney (Foto: Getty Images) George Clooney (Foto: AFP) George Clooney (Foto: Getty Images) George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) Uhićen Francesco Galdelli - lažni George Clooney (Foto: AFP) - 3 Uhićen Francesco Galdelli - lažni George Clooney (Foto: AFP) - 2 +0 Uhićen Francesco Galdelli - lažni George Clooney (Foto: AFP) - 1 Galerija

Par Francesco Galdelli i Vanja Goffi priveden je u subotu ujutro u sklopu zajedničke akcije tajlandske i talijanske policije u predgrađu Pattaye, izvijestili su lokalni dužnosnici.

Talijanski državljanin Francesco Galdelli (58), koji se lažno predstavljao kao američki glumac George Clooney da bi promovirao i prodavao odjeću, uhićen je na Tajlandu s partnericom Vanjom Goffi (45).

Pogledaj i ovo George Clooney Tako treba! Obožavani šarmer pobrinuo se da pažljivo zaštiti svoju lijepu suprugu i tako još jednom pokazao da je pravi gospodin!

Galdelli i Gofi na crvenoj su Interpolovoj tjeralici od 2013. godine, a s obzirom na to da su dugo izbjegavali uhićenje, mnogi ih uspoređuju s poznatim američkim gangsterskim parom Bonnie i Clydeom.

Holivudski glumac tužio ihj je još 2010. godine te je svjedočio pred talijanskim sudom. Galdelli i Gofi optuženi su i za niz drugih prijevara počinjenih u Italiji.

Par je priveden u subotu ujutro u sklopu zajedničke akcije tajlandske i talijanske policije u predgrađu Pattaye, izvijestili su lokalni dužnosnici.

"Za vrijeme ispitivanja Francesco je priznao da se predstavljao kao Clooney kad je započeo posao s prodajom odjeće jer je na taj način želio zavarati ljude da mu pošalju novce", izvijestila je tajlandska policija, dodajući da par na Tajlandu živi od od 2014.

Galdelli je te godine bio uhićen, no uspio je pobjeći iz pritvora. Naknadna istraga, provedena po nalogu talijanskih vlasti, pokazala je da mu je bijeg uspio pošto je zatvorskom čuvaru platio oko 550 eura da ga odande pusti, pišu talijanski mediji.

Policija je izvijestila da su se Galdelli i Gofi proteklih godina izdržavali od prodaje lažnih satova brenda "Rolex" preko interneta.

U međuvremenu su im istekle i vize za boravak na Tajlandu, pa će oboje biti optuženi za ilegalan boravak u toj državi, a potom će se pokrenuti postupak njihova izručenja, izvijestila je policija.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene