Jean Harlow bila je dva mjeseca u braku s drugim suprugom Paulom Bernom kada je on pronađen mrtav u njihovoj kući.

Galerija


1932. godine suprug holivudske glumice Jean Harlow, producent Paul Bern, navodno je počinio samoubojstvo.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Počelo suđenje ženi za koju se sumnja da je ubila svoje petero djece, prijeti joj doživotni zatvor Australska policija, ilustracija Tomislav u obiteljskom domu našao mrtvu suprugu i njihovo troje djece: Hrvatica ubila djecu pa sebe?

Jean Harlow bila je jedna od najpoznatijih glumaca starog i po mnogima zlatnog doba Hollywooda koju su za života zvali "fatalnom ženom", a preminula je 1937. godine sa svega 26 godina.

Unatoč kratkom životu, platinasta plavuša bila je udana čak tri puta, a najduži brak trajao joj je 2 godine. S prvim suprugom Charlesom McGrewom bila je u braku od 1927. do 1929. godine, s Paulom samo dva mjeseca prije nego je pronađen mrtav, dok je s posljednjim suprugom Haroldom Rosson izdržala od 1933. do 1934. godine.

Njegovo tijelo pronađeno je obnaženo na podu njihovog doma te s pištoljem u ruci, apored tijela je bilo i kratko oproštajno pismo. "Najdraža moja, nažalost ovo je jedini način da ispravim loše stvari koje sam napravio i da izbrišem svoju sramotu. Volim te i razumiješ da je prošla noć bila komedija, Paul", stajala je u kratkom pismu.

Policija je slučaj odmah okarakterizirala kao samoubojstvo, iako nisu uspjeli složiti glavu i rep priče, dok Jean o svemu nije željela pričati. Te noći navodno je bila u domu svoje majke, no sumnjalo se i kako je ona ubila supruga. Producenti njezinog filmskog studia MGM odmah su to jutro pohrlili u njezin dom kako bi umanjili veliki skandal koji je izbio.

Klupka se razmotalo ubrzo nakon toga. Naime, prije nego je upoznao Harlow, Bern je u New Yorku bio u ljubavnom odnosu s glumicom Dorothy Millette koja je patila od brojnih emocionalnih i psihičkih problema. Jednog dana Bern ju je pronašao u komi iz koje su liječnici tvrdili kako se neće probuditi.

Deset godina kasnije, u vrijeme kada je Bern bio s Jean, Millette se probudila i kontaktirala bivšu ljubav te dogovorila sastanak s njim u njegovoj kući koju je dijelio s holivudskom glumicom. Te večeri inicirao je svađu s Harlow kako bi ona otišla od kuće, a iste je noći preminuo, odnosno ubila ga je njegova bivša ljubavnica.

Devet dana nakon što je pronađeno njegovo tijelo, pronađeno je i ono od Dorothy u rijeci Sacramento, čime je njegovo ubojstvo pripisano njoj.

Ubrzo nakon njegove smrti, Harlow je započela javnu vezu s boksačem Maxom Baerom, no njezin je studio ubrzo dogovorio brak s kinematografom Haroldom Rossonom koji je potrajao 8 mjeseci te su njih dvoje zapravo bili samo prijatelji.

Bila je glasna zagovornica plus-size žena, ali sada šokira drastičnom promjenom imidža kojom se hvali na sva zvona