buran život

Otac je devetero djece, a iz skladnog braka od 26 godina uletio je u burnu vezu te redao skandal za skandalom

Mel Gibson i Rosalind Ross (Foto: Profimedia) Mel Gibson i Rosalind Ross (Foto: Profimedia) profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mel Gibson (Foto: Profimedia) Mel Gibson i Rosalind Ross (Foto: Profimedia) +0 Mel Gibson (Foto: Getty Images) Galerija

Mel Gibson ovih dana slavi 65. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili bogate karijere i turbulentnog života tog slavnog muškarca kojeg obožavaju žene diljem svijeta.

Američki glumac Mel Gibson već je odavno zaradio nadimak miljenika žena, a nekoliko desetljeća uveseljava sve svojim sjajnim filmskim ulogama. Povodom njegova 65. rođendana prisjetili smo se nekih detalja iz njegove bogate karijere.

Pogledaj i ovo Mel Gibson baš su ga naljutili Kontroverznog glumca paparazzi ulovili u zapuštenom izdanju, nije bio nimalo sretan kada ih je ugledao, evo kakva je bila njegova reakcija!

Gibson je rođen u saveznoj državi New York kao šesto od jedanaestero djece. S obitelji se preselio u Australiju kada je imao 12 godina zbog promjene poslova svojih roditelja, a upravo ondje je kasnije studirao glumu na Nacionalnom institutu dramske umjetnosti u Sydneyju. Mel je u filmu debitirao 1977. godine i za prvu je ulogu dobio tek 300 dolara. Već dvije godine kasnije pojavio se u filmskom serijalu "Pobješnjeli Max", koji je označio i prekretnicu u njegovoj karijeri. Glumio je u brojnim povijesnim dramama, akcijskim filmovima i romantičnim komedijama, a osvojio je publiku raznih žanrova.

80-ih je godina pokrenuo i vlastitu produkcijsku tvrtku, a negdje u to vrijeme je krenuo i u osvajanje Hollywooda. Za film "Hrabro srce", koji je sam režirao te odradio glavnu ulogu, dobio je Zlatni globus za najbolju režiju, kao i Oscara za najbolji film i režiju iste godine. Režirao je i film "Pasija", za koji je dobio brojne pohvale i kritike diljem svijeta, a Gibson je do tog trenutka već bio jedno od najvećih imena Hollywooda.

Iz skladnog braka u niz skandala

Uz bogatu karijeru vodio je i zanimljiv privatni život, koji je do prije svega nekoliko godina bio izrazito miran. Svoju prvu suprugu Robyn Denise Moore upoznao je krajem 70-ih godina dok je još bio relativno nepoznat glumac. U lipnju 1980. godine stali su pred oltar u Australiji, a zajedno su dobili jednu kćer i šestoricu sinova. Poslije 26 godina braka Mel i Robyn su se 2006. godine razišli.

Nekoliko godina kasnije Gibson je u jednom intervjuu istaknuo kako su problemi u njihovu braku započeli na dan kada su njega uhitili zbog vožnje u pijanom stanju u Malibuu. Zahtjev za razvodom Robyn je podnijela 2009. godine, a dvije godine kasnije njihov je razvod finaliziran. Kako par nije prije braka potpisivao predbračni ugovor, Robyn je dobila polovicu svega što su zajedno zaradili.

Nakon razvoda Gibson je započeo vezu s ruskom pijanisticom Oksanom Grigorijevom. Par je zajedno dobio kćer Luciju 2009. godine, a već godinu kasnije razišli su se. Grigorijeva je Mela prijavila policiji zbog navodnog maltretiranja te slavni glumac nije smio prići njoj niti njihovoj kćeri. Kako stoji u zapisniku s policije, pijanistica je glumca optužila za nasilje u obitelji. Zbog optužbi Gibsona su odbile neke producentske kuće te se godinama branio da ništa od navedenog nije istina.

"Nikada se ni prema kome nisam nasilno ponašao. Jasno mi je da sada mnogi tako misle i poštujem to, ali sve što ste čitali u medijima je čisto smeće. Sve se činjenice moraju staviti u kontekst, a sve što sam htio jest izlaz iz toksične veze", ispričao je Gibson u intervjuu godinama nakon optužbi. Nakon godina borbe na sudu Gibson je napokon dobio potvrdu da može viđati kćer te je Oksani morao platiti 750.000 dolara u parnici.

Od 2014. godine slavni glumac je u vezi s Rosalind Ross, koja je prije tri godine rodila njihovo prvo i Gibsonovo deveto dijete. Upoznali su se kada je ona počela raditi za njegovu produkcijsku kuću Icon i ubrzo su se zaljubili.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene