Australska glumica Margot Robbie će u prvome live-action filmu glumiti kultnu i kontroverznu lutku Barbie.

Galerija


Proizvođač lutaka Barbie, tvrtka Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su izvijestili o suradnji na snimanju filma u kojemu su glavnu ulogu povjerili 28-godišnjoj australskoj glumici, istodobno i koproducentici filma.

Vezani članci Margot Robbie, Leonardo DiCaprio (Foto: Getty) Zbog jednog poteza dobila ulogu u filmu: ''Shvatila sam da moram napraviti nešto impresivno'' Valeria Lukyanova (Foto: Instagram) Napala glumicu: Ljudska Barbika održala lekciju ''ružnim'' ženama

U priopćenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine navršava 60 godina.

Robbie, koja je 2017. bila nominirana za nagradu Oscar za ulogu u filmu "Ja, Tonya", kazala je kako se nada da će "novi film iznimno pozitivno utjecati na djecu i općenito na publiku diljem svijeta".

"Barbie je omogućila dječacima i djevojčicama da se zamisle u raznim ulogama – od princeze do predsjednika države", kazala je.

Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i onoj astronauta, učitelja ili robotskog inženjera.

Zahvaljujući uspješnoj reklami Barbie je postala najpopularnija igračka među djevojčicama, a tijekom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Državama.

Godine 1974. dio njujorškoga Times Squarea u čast kultnoj lutki preimenovan je u Barbie Boulevard, a 1985. godine Andy Warhol naslikao je Barbiein portret.

(Hina)