Talentirani ljepotan

Njegova prerana smrt šokirala je glumački svijet, kolege se i dalje teško nose s tim da omiljenog Dylana više nema

Luke Perry (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Profimedia) Profimedia 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Luke Perry (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Getty Images) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Profimedia) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Facebook) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Luke Perry, Ian Ziering (Foto: Instagram) Luke Perry i Minnie Sharp (Foto: Profimedia) Jason Priestly i Luke Perry (Foto: Getty Images) +4 Jason Priestly i Luke Perry (Foto: Getty Images) Galerija

Luke Perry preminuo je 4. ožujka 2019. godine od posljedica moždanog udara. Njegovi kolege još ne mogu vjerovati da ga nema...

Prošle su dvije godine otkako je prerana smrt Lukea Perryja Hollywood zavila u crno. Zvijezda serije "Beverly Hills 90210" preminula je 4. ožujka 2019. godine od posljedica jakog moždanog udara.

Pogledaj i ovo Beverly Hills 90210 (Foto: Profimedia) mjere ih nisu spriječile! Zagrljaj slavne trojke za kojom mnoge žene uzdišu, a nažalost, nedostaje jedan član ove omiljene ekipe

Glumac je rođen u Ohiju 1966. godine, a odrastao je s majkom Ann i ocem Coyem sve dok se 1972. godine nisu rastali. Njegova se majka kasnije udala za Stevea Bennetta, s kojim je dobila još jedno dijete, a Lukeov biološki otac preminuo je od posljedica srčanog udara 1980. godine. Nakon što je završio srednju školu, odselio se u Los Angeles kako bi ostvario glumačku karijeru.

Radio je raznolike poslove, a bio je na čak 256 audicija za filmove i serije prije nego što je ostvario veću ulogu. Glumio je u sapunicama sve dok 1990. godine nije dobio ulogu Dylana McKayja u teen-drami "Beverly Hills 90210". Na audiciji je bio za ulogu Stevea Sandersa, no nju je pak dobio Ian Ziering.

Zbog Dylana su za njim uzdisale žene diljem svijeta, a postao je zvijezda u rekordnom roku. Ipak, u jednom je trenutku odlučio napustiti popularnu seriju kako bi glumio neke ozbiljnije uloge. "Bit ću povezan s Dylanom dok ne umrem, ali to mi je u redu. Ja sam Dylana stvorio i on je moj lik", rekao je Luke jednom prilikom.

Glumio je u seriji "Oz", a pojavio se i u "Riverdaleu", što mu je jedna od posljednjih uloga u životu. Upravo ekipa serije "Riverdale" odala mu je počast na početku četvrte sezone serije. Lik Freda Andrewsa koji je Perry utjelovio preminuo je u seriji, a istaknuli su kako je to njemu u čast jer je bio veliki dio cijele ekipe. Posljednji film koji je snimio bio je "Bilo jednom... u Hollywoodu", u kojem je glumio uz Leonadra DiCaprija i Brada Pitta.

Medijsku je pozornost Luke Perry plijenio i osobnim životom čitavu karijeru. S Rachel Minnie Sharp vjenčao se 1993. godine na Beverly Hillsu, a par je u braku dobio dvoje djece. Rastali su se 2003., a prije tragične smrti bio je zaručen za psihijatricu Wendy Madison Bauer.

Krajem veljače 2019. godine Perry je doživio jaki moždani udar u svom domu u Los Angelesu, a odmah je prevezen u bolnicu. Ondje je uslijedio još jedan, nakon čega je obitelj pristala da ga liječnici maknu s aparata koji su ga održavali na životu. U trenutku smrti imao je tek 52 godine. Brojne kolege još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema, a često objavljuju posvete slavnom glumcu na svojim društvenim mrežama.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene