nezaboravan hit

Sigurno se još sjećate koreografije za pjesmu "Macarena", a evo i kako je taj svjetski hit nastao

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Los Del Rio tijekom posjeta Venezueli bili su na zabavi jednog poduzetnika, na kojoj je učiteljica plesa pokazala koreografiju koju je taj duo kasnije proslavio.

Antonio Romero Monge i Rafael Ruiz Perdigones davne 1962. godine osnovali su duo Los Del Rio, a njihov hit "Macarena" iz 1993. godine još danas slovi kao jedna od najuspješnijih latinskih dance pjesama svih vremena.

Los Del Rio početkom 90-ih godina nastupali su na brojnim privatnim zabavama, a zvali su ih sa svih strana svijeta. Tako su 1992. godine otputovali u Južnu Ameriku, a dok su bili u Venezueli, pozvani su na privatni tulum poduzetnika Gustava Cisnerosa. Tijekom zabave lokalna učiteljica plesa Diana Patricia Cubillán Herrera izvela je ples kojim je oduševila španjolski duo.

Antonio Romero Monge spontano je počeo pjevati te je u tom trenutku izmislio riječi pjesme koja će kasnije postati njihov najveći hit. Pjesma je prvotno posvećena upravo Diani, no kasnije su ime promijenili u "Macarena" te su je posvetili Mongeovoj kćeri Esperanzi Macareni.

Kada su 1996. godine Bayside Boys napravili remiks, "Macarena" je bila popularna diljem svijeta. Dodali su i engleske stihove te su pjesmu prilagodili svjetskom tržištu, a ples koji se izvodi i u videospotu još i danas svi znaju. Jednostavna koreografija uz taktove "Macarene" danas je jedna od najpopularnijih na svijetu.

Pjesma je godinama bila u vrhu svjetskih top-lista, no ostala je jedini svjetski hit dua Los Del Rio, unatoč činjenici što su snimili nekoliko studijskih albuma.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene