Ivan Dodig oženio se Majom Ćubelom 2013. u Međugorju, a vjenčani kum bio im je Marin Čilić. Supružnici imaju sinove Petra i Josipa.

Galerija


Ivan Dodig (36) i njegov kum, rođak i prijatelj Marin Čilić (32) pobijedili su u paru Novozelanđane na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju i u finalu će igrati protiv Nikole Mektića i Mate Pavića

Vezani članci Kristina Čilić - 2 Supruga Marina Čilića na humanitarnom turniru koji je jako razveselio najmlađe progovorila o svojoj trudnoći: "Bit će zanimljivo" Albina Grčić - 1 Albina pokazala u čemu je još vješta uz pjevanje i pritom zablistala u osebujnoj odjevnoj kombinaciji

Dok se o Dodigovim teniskim uspjesima dosta zna, on je pomalo samozatajan kada je riječ o privatnom životu. U studenom 2013. oženio se dugogodišnjom djevojkom Majom Ćubelom u rodnom Međugorju, a kum mu je bio upravo Čilić.

Supružnici su dobili sinove Josipa i Petra i iako Ivan rijetko priča o privatnom životu, svojedobno je za Gloriju progovorio o roditeljstvu i naglasio da mu je obitelj najbolje utočište.

"Istina je da je u današnje vrijeme možda i najteži posao odgoj djece. No dijete samo treba usmjeravati na pravi put i nema bojazni od nečeg negativnog", ispričao je. 

Dodig je objasnio i da je mlađi sin Josip (5) mirniji, dok je Petar (7) željan akcije. Tenisačeva djeca premala su da bi ga pratila na turnirima, no zato kada je kod kuće, trudi se biti što više vremena s njima. 

"Prisutnost obitelji puno mi znači. Opušteniji sam, sretniji i ispunjeniji kada smo zajedno. A kad je riječ o mojoj supruzi... jednostavno volim sve kod nje. Najviše cijenim to što je uvijek uz mene i što mi je bezuvjetna podrška u svemu", istaknuo je Ivan. 

Tenisač ponekad dijeli fotografije sa suprugom i djecom na Instagramu i pokazuje koliko su mu važni. 

Inače, Dodig je krsni kum Čilićevu sinu Baldu, a tenisači, koji rasturaju u igri u paru, odrasli su u Međugorju nedaleko jedan od drugoga i velika su podrška jedan drugome tijekom cijele sportske karijere. 

"Odrastali smo gotovo kuću do kuće, stotinjak metara udaljeni jedan od drugog, i Marin mi je najbolji prijatelj na Touru. Međusobno se motiviramo i to nam puno znači. Tenis je individualni sport, svatko gleda na sebe, ali vrlo je bitno imati nekoga s kime o svemu vezanom za tenis u svakom trenutku možeš razgovarati", rekao je svojedobno Ivan, koji je ponekad želio odustati od svega. 

Naime, volio je tenis odmalena i počeo se njime baviti s osam godina, a za to je bio zaslužan njegov stric Željko, koji je napravio teniski teren. Problem je bio što financijska situacija bosanskohercegovačkog saveza nije bila povoljna, no tu je uskakala Ivanova obitelj koliko je mogla. 

"Nije bilo novca, igrao sam sitno samo u susjednim državama. Dalje nisam mogao putovati, troškovi su bili previsoki. Nikakvu logistiku nisam imao, nikakvu podršku struktura. Nije to uvijek lako, gledaš oko sebe i vidiš igrače kojima su u pratnji trener, kondicijski trener, fizioterapeut, maser, psiholog. Na njemu je samo da igra, sve drugo oko njega savršeno je posloženo. Što se mene tiče, slobodno mogu reći - da mi nije bilo obitelji, ni mene danas ovdje ne bi bilo", naglasio je Dodig za Gloriju. 

Svi su bili šokirani kad se njihov idilični brak raspao pred očima javnosti, a jedno se vrijeme šuškalo i da su se pomirili

Skupa su od tinejdžerskih dana i ona je njegova najžešća podrška, a njihova je ljubav izdržala i čestu razdvojenost