neprežaljeni dino dvornik

Legendarni "kralj funka" danas bi proslavio 56. rođendan, Ella se prisjetila oca emotivnom fotkom

Dino Dvornik (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Dino Dvornik (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Dino Dvornik (FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL) Galerija

Dino Dvornik jedan je od najboljih domaćih pjevača, koji je svojim posebnim stilom ostavio neizbrisiv trag na glazbenoj sceni ovih prostora.

Jedan od najpoznatijih domaćih pjevača koji je svojim posebnim zvukom obilježio domaću glazbenu scenu, Dino Dvornik, na današnji bi dan napunio 56 godina. "Danas je Lumi točno 6 mjeseci, a mom bi tati bio 56. rođendan", napisala je njegova kći Ella Dvornik na svom Facebooku uz fotografije oca i svoje kćerkice.

Pogledaj i ovo Danijela Dvornik - 2 otkrila nepoznate detalje Danijela Dvornik prisjetila se života s Dinom: "Adrenalin bi ga držao pa nije mogao ni zaspati, tada nisam razmišljala kako je to utjecalo na njega"

Ekscentrični Dino publiku je oduševljavao svojim stilom, glazbom i humorom dugi niz godina, a mnogi ga smatraju jednim od najtalentiranijih skladatelja i pjevača koje je hrvatska scena ikada imala. Dvornik je bio poznat po energičnim nastupima, a hrvatskom "kralju funka" mješavina žanrova i stilova bili su zaštitni znakovi.

Njegova prerana i tragična smrt 7. rujna 2008. godine u Zagrebu ostavila je ožalošćenu cijelu regiju koja je izgubila velikog glazbenika. Ipak, njegova glazba živi i dalje.

Dino Dvornik odrastao je u Splitu uz poznatog oca, glumca Borisa Dvornika, a upravo po njegovu naputku odselio se u Zagreb, gdje je izgradio profesionalnu karijeru. S Danijelom Kuljiš pred oltar je stao 1989. godine, a godinu dana kasnije dobili su kćer Ellu.

Osim što je cijeli svoj život posvetio glazbi, Dino Dvornik nije se libio upuštati u glumačke podvige, a imao je izleta i u politiku. Godine 2003. pristao je pjevati na predizbornoj kampanji Jadranke Kosor za predsjednicu države, a 2004. je odglumio glavu ulogu u filmu "Ta divna splitska noć".

Osim po svojoj glazbi, Dino je bio poznat i po svojoj dugoj i teškoj borbi s narkoticima, o čemu se nikada nije sramio javno govoriti, podižući pritom svijest o opasnostima ovisnosti.

Obdukcija slavnog pjevača pokazala je da je upravo zbog smrtonosnog koktela tableta za smirenje, antidepresiva i tableta protiv bolova preminuo. Razlog smrti nije bila prevelika količina tableta, već omjer različitih biokemijski aktivnih tvari koje su međusobno djelovale otrovno.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Scott Disick i Sofia Richie (Foto: AFP) Scott Disick, Sofia Richie (Foto: Profimedia) +0 Sofia Richie i Scott Disick (Foto: Profimedia) Celebrity Nije htjela prekinuti s 15 godina starijim unatoč svemu, no on je ipak odlučio da je njihovoj vezi došao kraj

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene