Dugo je šutjela

I ona je bila članica bizarnog kulta, a sad je konačno podijelila tajnu koju je čuvala gotovo pet godina, objasnila i zašto

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumica Laura Prepon bila je članica scijentološkog pokreta, no sada je otkrila kako ih je odlučila napustiti i to gotovo još prije pet godina.

Američka glumica koja se proslavila ulogama u serijama "Lude sedamdesete" i "Narančasta je nova crna" Laura Prepon duže je vrijeme slovila kao pripadnica scijentološkog pokreta, no sada je sve iznenadila kako već neko vrijeme nije njihova članica.

Pogledaj i ovo Laura Prepon - 3 nije više crvenokosa Sjećate se Donne iz "Ludih 70-ih"? Danas ju nije baš lako prepoznati, a uskoro se vraća ulozi koja ju je proslavila!

41-godišnja Laura otkrila je to u intervjuu za magazin People u kojem se dotakla svog privatnog života otkako je postala majka i priznala je da su se njezini stavovi prema scijentologiji promijenili i da je odustala od nje još prije pet godina.

"Ne prakticiram više scijentologiju. Uvijek sam bila otvorenog uma, još od djetinjstva. Odgajana sam kao katolkinja i kao židovka, molila sam se u crkvama, meditirala u hramovima, proučavala sam kinesku teoriju mediterijana. Scijentologiju nisam prakticirala gotovo pet godina i to više nije dio mog života", izjavila je glumica.

Dodala je i kako ona i njezin suprug, također glumac Ben Foster redovito zajedno meditiraju, a on sam nikada nije bio zainteresiran za scijentologiju.

Par se vjenčao 2018. godine, nakon što su godinu dana ranije dobili kćer Ellu, a u listopadu 2019. godine Laura je objavila da čekaju dječaka.

Scijentologija popularno nosi još i naziv kult slavnih, zbog činjenice da joj se priklonio velik broj svjetskih zvijeza, a ime koje se na prvi spomen veže uz nju je ono glumca Toma Cruisea.

On se sa scijentologijom prvi put u životu susreo dok je bio u braku s glumicom Mimi Rogers, a koji je s vremenom postao miljenik vođe scijentologa Davida Miscavigea. Tu je titulu preoteo kolegi Johnu Travolti što je rezultiralo i svađom između dviju holivudskih zvijezda.

Tomovoj drugoj supruzi Nicole Kidman ta njegova opsjednutost navodno nije najbolje sjela, a on je 2001. godine predao zahtjev za razvodom i to zato jer su mu tako navodno savjetovali u njegovoj crkvi. Njegova treća supruga, također glumica Katie Holmes napustila ga je zbog bizarnih pravila koje joj je nametnuo i zato jer je želio da njihova kćer Suri bude uključena u cijeli pokret. Štoviše htio je  malenu poslati na krstarenje članova crkve na kojem članovi navodno zlostavljaju i maltretiraju što se smatra svojevrsnom inicijacijom.

Katie i Tom razveli su se 2012. godine, a on od tada nije vidio Suri i to zato jer nije scijentologinja.

Među poznatim scijentolozima još su i Kirstie Alley, Jada Pinkett Smith, a glumica Leah Remini učenje je napustila baš kao i Laura Prepon.

Scijentologija je pokret ili skup vjerovanja i učenja čija se ideologija temelji na djelima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Nju zastupa moćna Scijentološka crkva koja svoja učenja brani oslanjanjem na zakone o zaštiti autorskih prava te zakone vezane za poslovne tajne. Kritičari često ističu kako ona već godinama koristi prisilne metode prodaje u svrhu iznude novaca od svojih članova, a tu je i korištenje brojnih komercijalnih pravnih instrumenata protiv pojedinaca.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Madalina Ghenea (Foto: Profimedia) Madalina Ghenea (Foto: AFP) Madalina Ghenea (Foto: Profimedia) Madalina Ghenea (Foto: Profimedia) +9 Madalina Ghenea (Foto: Profimedia) Celebrity Malo se zaigrala u pijesku, pa podsjetila zašto ju uspoređuju s jednom od najljepših na svijetu i čime je to osvojila najpoželjnije neženje

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju David Guetta (Foto: Instagram) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Jessica Ledon, David Guetta (Foto: Profimedia) +7 David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Celebrity Nikada nije otkrio zašto se razveo nakon 22 godine, ali navodno je mlađahna bujna ljepotica bila glavni razlog tome

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene