otišao je prerano

Procurili tužni i nepoznati detalji o životu omiljenog glumca čija je smrt sve šokirala, nitko mu nije mogao pomoći

Obitelj Sopranos (Foto: Screenshot) Obitelj Sopranos (Foto: Screenshot) Screenshot 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Obitelj Sopranos (Foto: Screenshot) Obitelj Sopranos (Foto: AFP) Obitelj Sopranos (Foto: AFP) +0 Obitelj Sopranos (Foto: AFP) Galerija

Glumac James Gandolfini preminuo je 2013. godine od posljedica srčanog udara, a sada su u javnost procurili detalji o njegovim ovisnostima koji su ranije bili nepoznati mnogima.

Ovisnost glumca Jamesa Gandolfinija o drogama i alkoholu je u vrijeme snimanja kultne serije "Obitelj Soprano" bila toliko ekstremna da su se čelnici kuće HBO bojali da će umrijeti usred snimanja, stoji u tvrdnjama nove knjige. Gandolfini, koji je tijekom svih sezona serije glumio Tonyja Soprana borio se s ovisnostima još i ranije, a preminuo je od posljedica srčanog udara 2013. u 52. godini.

Pogledaj i ovo James Gandolfini Baš kao Tony Soprano Tek nekoliko ljudi znalo je za demone s kojima se borio, a nitko mu nije mogao pomoći: "Morao je zagrebati u svoju najtamniju stranu"

Knjiga "Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers" svjetlo dana je ugledala sredinom studenog ove godine, a izvori su autoru Jamesu Andrewu Milleru rekli kako su Gandolfinijevi "demoni" izašli na vidjelo čim je počeo glumiti Tonyja.

"Brinuli smo se za Jamesov život čitavo vrijeme snimanja", rekao je Jeff Bewkes, čelnik HBO-a od 1995. do 2002. godine. "Morali smo zaustavljati produkciju u nekoliko navrata zbog kokaina koji je konzumirao", priznao je. Sopranovi problemi na ekranu nerijetko su bili jednaki onima koje je Gandolfini imao u stvarnome životu.

"James je u nekoliko navrata htio napustiti seriju jer je shvaćao koliko je to štetno po njegovo zdravlje. Kako bi potpuno shvatio lik Tonyja, morao je zagrebati u svoju najtamniju stranu", tvrdi autor knjige. Sam Gandolfini je govorio kako se s ovisnostima počeo boriti kada je imao 18 godina. Bio je čak i uhićen zbog konzumacije droga.

Sve je eskaliralo na dodjeli Zlatnih globusa 2005. godine. Trebao je uručiti jednu nagradu, no kolege ga nigdje nisu mogle pronaći- Na kraju su ga našli ispred dvorane kako na parkiralištu radi anđele u snijegu. "Bio je toliko pod utjecajem svega da nije ni primijetio da snijega uopće nema", stoji u knjizi. Ekipa serije napravila mu je "intervenciju" nakon toga u stanu u New Yorku gdje su bili i članovi njegove obitelji.

Sve je trajalo tek nekoliko sekundi, a glumac se naljutio na sve prisutne. Rekao je producentima da mu daju otkaz te je izjurio iz stana. Za njim je istrčala sestra koju nije htio poslušati te je pobjegao.

U najnovijim epizodama "Obitelji Soprano" mladog Tonyja Soprana utjelovio je Gandolfinijev sin Michael, koji je imao 14 godina kada su mu oca pronašli mrtvog u hotelskoj sobi u Rimu. Danas 22-godišnji Michael Jamesov je sin kojeg je dobio s prvom suprugom, filmskom producenticom Marcy Wudarski.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Maja Šuput - 1 Celebrity Šuput pokazala Bloomove prve božićne fotke, njima je ova godina posebna: "Na ovaj prizor čovjek ne može ostati imun"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene