Jamie Oliver suočava se s teškim problemima u poslovanju vlastitih restorana i brenda.

Galerija


Slavni chef Jamie Oliver izjavio je kako je duboko ožalošćen nakon što se grupacija njegovih talijanskih restorana Barbecoa i Fifteen našla pred zatvaranjem, a 1300 ljudi u opasnosti da ostanu bez posla.

Vezani članci Slika nije dostupna Pazite što pišete o njemu na društvenim mrežama - Jer, može vas pronaći! Slika nije dostupna Goli kuhar vam donosi najukusnije talijanske recepte

"Svjestan sam koliko je ovo teško za sve koji su dio lanca restorana. Želio bih zahvaliti svim gostima koji su uživali u našim jelima i podupirali nas više od 10 godina, bilo je pravo zadovoljstvo posluživati vas. Pokrenuli smo Jamie's Italian 2008. godine s namjerom da pozitivno utječemo na srednji sloj potrošača, da radimo s visokokvalitetnim namirnicama i sjajnim timom koji je dijelio moju strast prema pripremi dobre hrane. I to je upravo ono što smo postigli", izjavio je Jaime.

Jamie Oliver Holdings koji uključuje Jamie Oliver Limited i Jamie Oliver Licensing Limited, kao i franšizu međunarodnih restorana, Jamie's Italian International Limited, nastavit će raditi normalno.

Jamie Oliver proslavio se u svijetu kao "goli kuhar", izdao je mnoštvo knjiga o kulinarstvu i snimio televizijske emisije koje su emitirane u desecima zemalja diljem svijeta, nakon što je prva prikazana u Velikoj Britaniji prije 20 godina. Uz to je poznat i po zalaganju za zdravu prehranu, naročito u školama.

Njegov poslovni krah žrtva je teške situacije u britanskoj trgovini i ekonomiji. S prvim poteškoćama susreo se prije dvije godine, kada je morao zatvoriti nekolicinu restorana. Prije dvije godine prestao je izlaziti i njegov časopis Jamie nakon punih 10 godina. 

"Kako bi bio uspješan u ovom sektoru poslovanja, moraš konstatno biti uključen u sve, od osmišljavanja menija, ponude pića do otkrivanja pravog načina povezivanja s klijentima. No visoke najamnine, visoke cijene hrane, rast konkurencije, sve to uništava male brendove", objasnio je stručnjak iz područja industrije ugostiteljstva iz Velike Britanije Simon Mydlowski.

Odrasla je u teškom siromaštvu, danas ima milijune, a bivši muž zbog njezine je bešćutnosti završio na liječenju