osude sa svih strana

Kako je osobni gubitak Nikoline Pišek postao regionalni fenomen: "Sud javnosti obrušio se na ženu koja je u procesu žalovanja"

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Nikolina Pišek Ristović Nikolina Pišek Ristović Nikolina Pišek Nikolina Pišek Ristović Nikolina Pišek Ristović Nikolina Pišek Ristović - 1 Nikolina Pišek Ristović Nikolina Pišek Ristović Nikolina Pišek Nikolina Pišek +14 Viktor Ristović i Nikolina Pišek Ristović - 2 Galerija

Suprug Nikoline Pišek preminuo je prije dva mjeseca, a srpski mediji od tada ne staju s bombastičnim naslovima o udovici koja je postala i glavna tema društvenih mreža.

Srpski mediji iz dana u dan ne staju s bombastičnim naslovima o Nikolini Pišek. Suprug joj je preminuo prije dva mjeseca. Uzrok smrti, rat za nasljedstvo, optužbe svekra - teme su koje ne silaze s naslovnica. U udruzi Atina kažu da je napadnuta isključivo zato što je žena, sud javnosti obrušio se na ženu koja je u procesu žalovanja.

Pogledaj i ovo Nikolina Pišek Ristović Težak period Shrvana Nikolina Pišek otvorila dušu prvi put nakon smrti supruga: "Ništa nije onako kako se čini..."

"Važno je znati u ovom slučaju da žene koje su na javnoj sceni i za koje se misli da možda imaju više moći od drugih žena, nisu više zaštićene i ova situacija nam upravo to i pokazuje", kazala je za Dnevnik Nove TV Jelena Hrnjak iz udruge Atina.

Upozorila je na medijske neslobode u Srbiji, ali i raširen govor mržnje prema ženama.

"Ovo predstavlja svojevrsno ubojstvo ličnosti, odnosno pokušaj ubojstva ličnosti koje ne zahtjeva direktno fizičko uništenje, ono je usmjereno da se uništava reputacija, u ovom slučaju uništava se ugled Nikoline Pišek Ristović", istaknula je Hrnjak.

I u Hrvatskoj je niz reakcija. Tako i katolička udruga Vigilare koja promovira brak, obitelj i ljudska prava ima svoje mišljenje o slučaju Nikoline Pišek i svekra.

"Zašto bi hrvatsko čitateljstvo trebalo išta znati o tome što govori nekakav tip dugačke, masne i zalizane kose iz Srbije koji izgleda kao sitni kriminalac iz nekih prošlih vremena?", poručuju iz katoličke udruge.

Nikolina Pišek glavna je tema društvenih mreža, svoj stav iznijela je i Borna Kotromanić.

"Nikolina ne predstavlja prosječnu ženu s Balkana i da, poistovjetiti je s pravdom i nepravdom prema ženi na Balkanu nije fer", smatra Borna s kojom se ne slaže Vlatka Pokos.

"Mislim da je tretman koji je dobila Nikolina i koji sam ja osjetila na svojoj koži jedan širi problem na Balkanu", poručila je Vlatka. "Žena je jednostavno drugotna, manje vrijedna, ženu se procjenjuje kroz njene partnere."

Za Sanju Sarnavku iz zaklade Solidarna komentari po društvenim mrežama pokazuju kakav je odnos prema ženama općenito.

"Sigurno takvog likovanja da je bila kakva bogata supruga koja je umrla, a neki privlačan muškarac ne bi ni u ludilo bilo dapače bilo bi jako puno suosjećanja ili priča sad ćeš naći bolju i bit će ti ljepše u životu", smatra Sarnavka.

"Ono što me uvijek zgražava i što me rastužuje je što ima i dosta žena koje su izuzetno negativne, kao da se sad likuje zato što je ona, eto, ono naše klasično lijepa pa sponzoruša i šta će sad bez svih tih novaca", dodaje.

"Ove neprimjerene i slične sadržaje uglavnom plasiraju muškarci i to se može slobodno nazvati balkanskom mizoginijom koja je posebna vrsta za sebe", ističe Hrnjak iz udruge Atina.

Žene se, poručuje, ovako stavlja na stup srama, iako osobna priča Nikoline Pišek nije od interesa javnosti.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Severina Vučković Severina Vučković Severina Vučković Severina Vučković +27 Severina Vučković Celebrity Seve skakala po bini u mini bijeloj haljini, ali svi su gledali u ogroman detalj koji je imala oko vrata!

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Nina i Sunčica Badrić Nina i Sunčica Badrić (Foto: Instagram) Nina i Sunčica Badrić (Foto: Instagram) Nina i Sunčica Badrić (Foto: Instagram) +18 Nina i Sunčica Badrić (Foto: Instagram) Celebrity Slavlje Nine Badrić nije propustila ni njezina mlađa sestra, koja u haljini s hrabrim prorezima nije mogla proći neopaženo!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene