Daniel Tay ostao je upamćen kao Michael iz božićne komedije "Vilenjak", a danas više nije pred kamerama te je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu Yale.

Galerija


Glumac Daniel Tay (28) započeo je svoju karijeru još kao dijete i mnogi ga pamte po ulozi u komediji "Vilenjak", koja je postala neizostavan dio Božića. 

Vezani članci Slika nije dostupna Milijunaš osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu Slika nije dostupna Uspio je šarmirati žene diljem svijeta, ali ne i NJU!

Daniel je kao 11-godišnjak utjelovio Michaela Hobbsa, polubrata Buddyju koji je došao sa Sjevernog pola kako bi upoznao oca i govori svima da je vilenjak, no rijetko tko mu vjeruje. 

2003. godine kada je u kinima bila ta hit-komedija i zaradila 222 milijuna dolara, dok je njezin budžet bio 33 milijuna, Tay se pojavio u biografskoj drami "Američki san". Glumac je posudio i glas glavnom liku u crtanom filmu "Doogal" te Billu Blueu u videoigri "Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony". 

Daniel je odigrao još nekoliko uloga, no ova u "Vilenjaku" mu je obilježila karijeru. Kako pišu američki mediji, odlučio se maknuti iz glume i diplomirao je ekonomiju na prestižnom Sveučilištu Yale.

Posvetio se i učenju mandarinskog jezika, a radi za tvrtku koja daje instrukcije i priprema učenike za prijemne ispite za fakultete. Kako bi zadržao anonimnost, Tay nema profile na društvenim mrežama. 

Inače, Buddyja je utjelovio poznati komičar i glumac Will Ferrell.

Nakon 13 godina skrivanja od javnosti javila se Kasandra: Evo što je poručila Lani Klingor