Veliki uspjeh

Joker je najprofitabilniji film svih vremena utemeljen na stripu, zaradio je više od 950 milijuna dolara

Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) IMDB 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) +0 Joaquin Pheonix (Foto: Getty Images) Galerija

Joker kotira bolje i od starijih filmova, poput Batmana, Ninja kornjača i Maske, najprofitabilnijih filmskih adaptacija stripova.

Joker je postao najprofitabilniji film svih vremena utemeljen stripu, a dosad je globalno zaradio više od 950 milijuna dolara.

Pogledaj i ovo Igor Mavrin, Joker ima i plemenitu misiju Poznato lice u "Jokeru": U kvizovima ga gledamo već 17 godina, dvaput je osvojio i vrtoglav iznos novca!

Govori o tomu na koji je način Arthur Fleck, kojega glumi Joaquin Phoenix postao Joker, Batmanov protivnik i jedan od najpoznatijih negativaca iz stripova. Filmski poznavatelji spominju i moguću nominaciju za Oscara iduće godine, piše BBC.

Film je dosad zaradio 15 puta više od svote novca uložene u njegovo snimanje, piše Forbes. Redatelj Todd Phillips režirao ga je s budžetom od 62,5 milijuna, što je samo djelić novca uloženog u brojne druge filmske adaptacije stripova.

Avengers: Endgame (Osvetnici: Kraj igre), film koji je dosad globalno zabilježio najveću zaradu, utržio je oko 2,8 milijarda dolara, no s budžetom od 356 milijuna dolara.

"Mislim da film sam po sebi predstavlja intelektualni film utemeljen na stripu i ljudi to jednostavno kupuju", rekla je filmska novinarka Helen O'Hara za Radio 1 Newsbeat. "Ljubitelji stripa gledaju ga jer je utemeljen na stripu, no plasira se dobro i među onima koji ne vole takve adaptacije."

Uspjeh Jokera znači da je profitabilniji od filma Venom Tima Hardyja, koji je zaradio 854 milijuna dolara, s početnim budžetom od 90 milijuna, kao i filma Deadpona Ryana Reynolda, koji je zaradio 783 milijuna dolara, a u njega je uloženo 58 milijuna.

Kotira bolje i od starijih filmova, poput Batmana, Ninja kornjača i Maske, najprofitabilnijih filmskih adaptacija stripova.

Ovakav je uspjeh Joker postigao premda nije prikazan u Kini, zemlji s najbrojnijom populacijom, i u konačnici će zarada možda biti i veća.

Kineski filmski cenzori vrlo su strogi te zabranjuju prikazivanje filmova s previše scena seksa i nasilja. O'Hara vjeruje da bi uspjeh filma u Kini u konačnici zaradi mogao dodati još pola milijarde dolara.

Ne treba zaboraviti ni to da je Joker dobio niz loših kritika zbog prikazivanja problema koji se odnose na mentalno zdravlje, kao i scena nasilja.

Unatoč tomu film su na internetskoj stranici Rottentomatoes.com jako dobro ocijenili i kritičari i obožavatelji, a postoje naznake da bi u dogledno vrijeme mogao dobiti nastavak.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene