John Travolta proslavio se filmom "Groznica subotnje večeri", a privatni život obilježile su mu razne optužbe te velika obiteljska tragedija.

Galerija


John Joseph Travolta američki je glumac koji danas puni 65 godina.

Vezani članci Plácido Domingo (Foto: AFP) Proslavljeni operni pjevač suočava se s teškim optužbama, na silu ljubio i dirao žene? R. Kelly (Foto: Profimedia) Javila se nova žrtva pohotnog glazbenika: Seksali su se kad je imala 13, prenio joj je i spolnu bolest?

Iako ga je proslavila uloga buntovnog tinejdžera Vinnieja Barborina u američkom sitcomu "Welcome back, Kotter" iz 1975. godine, svjetsku slavu stekao je dvije godine kasnije filmom "Groznica subotnje večeri", kojim je zaradio prvu nominaciju za Oscara.

Travolta je od tada ostvario brojne filmske i televizijske uloge, a 1994. godine zaradio je još jednu nominaciju za Oscara za "Pakleni šund". Ipak, glumac ima i vrlo neobični te turbulentni privatni život koji je obilježila velika tragedija, pa je veliki dio medijskog kolača dobio i zbog toga. Pa krenimo redom.

Travolta se nakon propale veze s Dianom Hyland 1991. godine vjenčao glumicom Kelly Preston, s kojom je dobio troje djece - dva sina i kćer. Unatoč tome, nikada nisu prestala šuškanja o tome da je Travolta zapravo gej, a prelijepa Kelly samo paravan za njegove sklonosti.

U siječnju 2009. godine obitelj je zadesila strašna tragedija. Naime, njihov 16-godišnji sin Jett tada je pronađen u beživotnom stanju u kupaonici njihove vile na Bahamima u kojoj se odmarala cijela obitelj. Hitna pomoć odvezla ga je u bolnicu, gdje su ga proglasili mrtvim. Prema policijskom izvješću, imao je teški napadaj u kadi i pao te fatalno udario glavom.

Jeff je bolovao od Kawasakijeva sindroma, bolesti koja pogađa arterije. Nesretni je Jett zbog toga od svoje druge godine bio vrlo lošeg zdravlja te je patio i od autizma i astme.

Travolta i supruga također su vrlo istaknuti članovi kontroverzne Scijentološke crkve, baš poput Toma Cruisea i još brojnih slavnih osoba, zbog čega su često bili kritizirani, no od nje nikada nisu odustali. Također, u svibnju 2012. godine John se našao pod optužbama jednog holivudskog masera koji je tvrdio kako ga je glumac dirao, napastovao i uznemiravao tijekom masaže, dok je imao svega 21 godinu.

Glumac je odlučno odbacio sve optužbe, no zatim se pojavio još jedan maser s identičnom pričom, no naknadno su oba odustala od tužbi, pa su slučajevi odbačeni.

U rujnu 2014. godine Travolta je negirao i tvrdnje svog bivšeg pilota Douglasa Gotterba da su njih dvojica bila u seksualnoj vezi tijekom šestogodišnjeg razdoblja u kojem je Gotterb radio za aviokompaniju slavnog glumca. 

Koliko se glumac fizički promijenio do danas, pogledajte u našoj galeriji.