Turbulentan život

Život su mu obilježile gnjusne optužbe, obiteljska tragedija, brojne uloge, ali i navodna velika tajna

John Travolta, Kelly Preston (Foto: Profimedia) John Travolta, Kelly Preston (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju John Travolta, Kelly Preston (Foto: Profimedia) Nekoć sretna obitelj (Foto: Profimedia) Jett i John Travolta (Foto: Profimedia) John Travolta, Olivia Newton-John (Foto: Profimedia) John Travolta, Olivia Newton-John (Foto: Profimedia) +0 Tom Cruise, John Travolta (Foto: Profimedia) Galerija

John Travolta proslavio se filmom "Groznica subotnje večeri", a privatni život obilježile su mu razne optužbe te velika obiteljska tragedija.

John Joseph Travolta američki je glumac koji danas puni 65 godina.

Pogledaj i ovo Jett i John Travolta (Foto: Profimedia) Život bez njega Imao je samo 16 godina kad je obitelj zadesila tragedija: Glumac preminulom sinu posvetio emotivnu objavu

Iako ga je proslavila uloga buntovnog tinejdžera Vinnieja Barborina u američkom sitcomu "Welcome back, Kotter" iz 1975. godine, svjetsku slavu stekao je dvije godine kasnije filmom "Groznica subotnje večeri", kojim je zaradio prvu nominaciju za Oscara.

Travolta je od tada ostvario brojne filmske i televizijske uloge, a 1994. godine zaradio je još jednu nominaciju za Oscara za "Pakleni šund". Ipak, glumac ima i vrlo neobični te turbulentni privatni život koji je obilježila velika tragedija, pa je veliki dio medijskog kolača dobio i zbog toga. Pa krenimo redom.

Travolta se nakon propale veze s Dianom Hyland 1991. godine vjenčao glumicom Kelly Preston, s kojom je dobio troje djece - dva sina i kćer. Unatoč tome, nikada nisu prestala šuškanja o tome da je Travolta zapravo gej, a prelijepa Kelly samo paravan za njegove sklonosti.

U siječnju 2009. godine obitelj je zadesila strašna tragedija. Naime, njihov 16-godišnji sin Jett tada je pronađen u beživotnom stanju u kupaonici njihove vile na Bahamima u kojoj se odmarala cijela obitelj. Hitna pomoć odvezla ga je u bolnicu, gdje su ga proglasili mrtvim. Prema policijskom izvješću, imao je teški napadaj u kadi i pao te fatalno udario glavom.

Jeff je bolovao od Kawasakijeva sindroma, bolesti koja pogađa arterije. Nesretni je Jett zbog toga od svoje druge godine bio vrlo lošeg zdravlja te je patio i od autizma i astme.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on

Travolta i supruga također su vrlo istaknuti članovi kontroverzne Scijentološke crkve, baš poput Toma Cruisea i još brojnih slavnih osoba, zbog čega su često bili kritizirani, no od nje nikada nisu odustali. Također, u svibnju 2012. godine John se našao pod optužbama jednog holivudskog masera koji je tvrdio kako ga je glumac dirao, napastovao i uznemiravao tijekom masaže, dok je imao svega 21 godinu.

Glumac je odlučno odbacio sve optužbe, no zatim se pojavio još jedan maser s identičnom pričom, no naknadno su oba odustala od tužbi, pa su slučajevi odbačeni.

U rujnu 2014. godine Travolta je negirao i tvrdnje svog bivšeg pilota Douglasa Gotterba da su njih dvojica bila u seksualnoj vezi tijekom šestogodišnjeg razdoblja u kojem je Gotterb radio za aviokompaniju slavnog glumca. 

Koliko se glumac fizički promijenio do danas, pogledajte u našoj galeriji.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene