Evo kako izgleda danas

Život cure koja je nosila lubenicu u jednom od najpoznatijih filmova obilježile su brojne tragedije

Jennifer Grey i njezin otac (Foto: Getty Images) Jennifer Grey i njezin otac (Foto: Getty Images) Getty Images 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Jennifer Grey i njezin otac (Foto: Getty Images) Galerija

Glumica Jennifer Grey proslavila je 60. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili njezine karijere.

Glumica Jennifer Grey proslavila je 60. rođendan, a izgleda puno drugačije od onda kada je bila na vrhuncu svoje slave. Nakon brojnih plastičnih operacija gotovo je nestala iz Hollywooda, no to ne znači da je potpuno zaboravljena.

Jennifer se rodila i odrasla u New Yorku te je kći oskarovca Joela Greya i plesačice te glumice Jo Wilder. Odmalena je trenirala ples te pohađala satove glume, a prvu ulogu dobila je u reklami. S 23 godine pojavila se i u prvom filmu, romantičnoj drami "Reckless". Pojavila se i u filmovima "Cotton Club" i "Crvena zora", gdje se upoznala s Patrickom Swayzeom, kolegom s kojim je kasnije glumila u jednom od najpopularnijih filmova svih vremena.

Nekoliko godina kasnije prošla je na audiciji te je dobila glavnu žensku ulogu u "Prljavom plesu", onu Frances "Baby" Houseman. U početku nije bila sretna s time što je glavnu mušku ulogu dobio Swayze jer je s njim imala nekoliko nesuglasica na prijašnjim projektima. Iako se pomirila s tim, s glumcem se često svađala prije snimanja scena. Unatoč svemu, postali su jedan od najpoznatijih filmskih parova na svijetu.

"Prljavi ples" snimljen je s budžetom od šest milijuna dolara, a zaradio je 214 milijuna dolara diljem svijeta. Nakon što se pojavio na videokasetama, film je postao prvi film na svijetu prodan u više od milijun kopija. Reizdanje deset godina kasnije donijelo je dodatnu popularnost "Prljavom plesu", a ona ne staje ni više od 30 godina nakon snimanja. Grey, čije su rečenice iz filma poput one da je "samo nosila lubenicu" srasle u svakodnevnom razgovoru brojnih fanova, u tom je trenutku bila na vrhuncu svoje karijere.

Nakon "Prljavog plesa" pojavila se u nekoliko filmova, no njezina slava polako je nestajala. Mnogi se slažu da je dvije godine nakon hit-filma počela s velikim pogreškama u životu nakon što se podvrgnula prvoj plastičnoj operaciji. Kasnije je rekla kako je u operacijsku salu ušla kao zvijezda, a izašla je kao potpuni anonimac. Jedno vrijeme planirala je promijeniti ime samo kako bi mogla započeti potpuno novu karijeru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lil impromptu ski getaway with the fam #mammoth #forgothowmuchiloveskiing⛷

A post shared by Jennifer Grey (@jennifer_grey) on

Dobila je nekoliko zapaženijih uloga u filmovima i serijama, no njezina se karijera više nikada nije potpuno oporavila. Glumica je imala i problema sa zdravljem, a liječnici su joj u jednom trenutku dijagnosticirali rak, od kojeg se srećom oporavila.

Matthew Broderick i glumica bili su par 1987. godine, a na tajnom putovanju u Sjevernu Irsku iznajmili su auto te krenuli u vožnju. Sudarili su se s automobilom koji je vozila Anna Gallagher, a s njom je bila i majka. Obje žene proglašene su mrtvima u bolnici. Prema policijskom izvješću, cesta je u tom trenutku bila dobre vidljivosti, a glumac je navodno zbog navike vozio na pogrešnoj strani ceste.

Tijekom godina povezivali su je s brojnim kolegama, od Michaela J. Foxa, Johnnyja Deppa do Matthewa Brodericka s kojim je bila u vezi, a 2011. godine se udala za glumca Clarka Gregga. I danas su u sretnom braku, a imaju 18-godišnju kćer Stellu. Jennifer s obitelji živi u Los Angelesu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene