Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, pravog imena Sean Carter, novac od glazbene karijere povećao je poslovnim dogovorima u svijetu alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, kao i udjelima u tvrtkama poput Ubera i Tidala.

Galerija


Američki reper Jay Z u jednoj od svojih poznatijih pjesama pjeva kako ima 99 problema, no čini se da bogatstvo nije jedan od njih jer se taj glazbenik i producent danas smatra milijarderom.

Vezani članci Beyonce Najmoćniji zvjezdani par kraj ljeta provodi na jahti u društvu novog prijatelja multi-milijardera Jessica Biel, Justin Timberlake Bizarni predbračni ugovori zvijezda: Obvezan seks, novčana nagrada za svaki porod i drugi prohtjevi

Repera je milijarderom proglasio Forbes, financijski magazin koji svake godine objavljuje listu najbogatijih ljudi na svijetu. Forbes procjenjuje kako je Jay-Z, rodom iz njujorške četvrti Brooklyn, sada "težak" više od milijardu dolara, čime je postao prvi hip-hop glazbenik kojem je to uspjelo.

Uskoro bi to mogao postati i Dr. Dre, koji se 2014. sam prozvao prvim milijarderom u hip-hopu nakon što je postigao 3,2 milijardi dolara vrijedan dogovor s Appleom za Beats Electronics, seriju zvučnika i slušalica. No Forbes je tada procijenio da taj reper iz Los Angelesa vrijedi 800 milijuna dolara.

Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, pravog imena Sean Carter, zarađivao je kao diler u Brooklynu, a 1996. osnovao je svoju diskografsku kuću Roc-A-Fella, koja je objavila njegov album prvijenac "Reasonable Doubt". Uslijedio je velik broj albuma i 22 Grammyja.

Bogatstvo je povećao poslovnim dogovorima u svijetu alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, kao i udjelima u tvrtkama poput Ubera i Tidala.

(Hina)