Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, pravog imena Sean Carter, novac od glazbene karijere povećao je poslovnim dogovorima u svijetu alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, kao i udjelima u tvrtkama poput Ubera i Tidala.

Galerija


Američki reper Jay Z u jednoj od svojih poznatijih pjesama pjeva kako ima 99 problema, no čini se da bogatstvo nije jedan od njih jer se taj glazbenik i producent danas smatra milijarderom.

Vezani članci Nicole Curran (Foto: Instagram) Ovo je trenutno najomraženija žena na svijetu: Prijete joj jer se zamjerila slavnoj pjevačici! Beyonce i Jay-Z (Foto: Instagram) Ipak ju je varao u prošlosti: Ljubomorni ispad Beyonce na košarkaškoj utakmici postao hit na Twitteru

Repera je milijarderom proglasio Forbes, financijski magazin koji svake godine objavljuje listu najbogatijih ljudi na svijetu. Forbes procjenjuje kako je Jay-Z, rodom iz njujorške četvrti Brooklyn, sada "težak" više od milijardu dolara, čime je postao prvi hip-hop glazbenik kojem je to uspjelo.

Uskoro bi to mogao postati i Dr. Dre, koji se 2014. sam prozvao prvim milijarderom u hip-hopu nakon što je postigao 3,2 milijardi dolara vrijedan dogovor s Appleom za Beats Electronics, seriju zvučnika i slušalica. No Forbes je tada procijenio da taj reper iz Los Angelesa vrijedi 800 milijuna dolara.

Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, pravog imena Sean Carter, zarađivao je kao diler u Brooklynu, a 1996. osnovao je svoju diskografsku kuću Roc-A-Fella, koja je objavila njegov album prvijenac "Reasonable Doubt". Uslijedio je velik broj albuma i 22 Grammyja.

Bogatstvo je povećao poslovnim dogovorima u svijetu alkoholnih pića, nekretnina i umjetnina, kao i udjelima u tvrtkama poput Ubera i Tidala.

(Hina)