Više od 60 godina nakon svoje smrti, James Dean će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživjeti lik tog američkog glumca, potvrdila je u srijedu produkcijska kuća Magic City Films.

Galerija


U dugometražnom filmu čije snimanje uskoro počinje, "Finding Jack", ta nova verzija Jamesa Deana, poginulog 1955. godine, imat će ulogu Rogana, precizira stranica The Hollywood Reporter.

Vezani članci Slika nije dostupna Justin Bieber kopirao Jamesa Deana! Slika nije dostupna Robert Pattinson u ulozi života - snima film 'Life' u kojem glumi prijatelja Jamesa Deana

Magic City Film surađuje na tom projektu s dvije tvrtke koje se bave specijalnim efektima, kanadskom Imagine Engine i južnoafričkom MOI World Wide.

Prema Hollywood Reporteru, film će koristiti tehnologiju "full body" koja stvara sliku neke osobe na temelju arhivskih fotografija i videosnimaka.

Magic City Films upustio se u taj projekt jer kontrolira sva prava korištenja lika Jamesa Deana koja je kupio od glumčeve obitelji.

"Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspio snimiti", rekao je Anton Ernst, jedan od utemeljitelja Magic City Filmsa i suredatelj filma uz Tati Golykh. "Nećemo razočarati njegove fanove", obećao je.

James Dean umro je 30. rujna 1955. u prometnoj nesreći u dobi od 24 godine, kada je svojim Porscheom udario u drugi auto na kalifornijskoj cesti blizu mjesta Cholame.

Glumio je u tri filma, "Buntovnik bez razloga", "Istočno od raja" i "Div", a za dva potonja bio je nominiran za Oscara.

(Hina) 

Glumica fotografijom od 4 milijuna lajkova zapalila društvene mreže: "Prekrasna si iz svih kutova"