Iznenađeni?

Serija "Igra prijestolja" proglašena je najboljom serijom 71. dodjele nagrade Emmy

Ekipa serije 'Igra prijestolja' (Foto: Getty Images) Ekipa serije 'Igra prijestolja' (Foto: Getty Images) Getty Images 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Ekipa serije 'Igra prijestolja' (Foto: Getty Images) Ekipa serije 'Igra prijestolja' (Foto: Getty Images) Ekipa serije 'Igra prijestolja' (Foto: Getty Images) +0 Peter Dinklage (Foto: Getty Images) Galerija

"Igra prijestolja", čija se radnja temelji na radnji romana Georgea R. R. Martina, dobila je nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju.

Osma, ujedno i posljednja sezona serije "Igra prijestolja" dobila je nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju na 71. dodjeli te prestižne nagrade održane u Microsoft Theatru u Los Angelesu. HBO-ova serija čija se radnja temelji na romanu Georgea R.R. Martina, imala je čak 32 nominacije. Najboljom komedijom proglašena je serija "Fleabag"

Najnagrađivanija serija u povijesti Emmyja, "Igra prijestolja" je za završnu sezonu osvojila 12 kipića.

"Hvala glumačkoj postavi koja se najviše naradila u showu...čudesni ste, svi do jednog", rekao je producent Dan Weiss.

Fantastični ep natopljen krvlju nije uspio osvojiti rekordni broj Emmyja za pojedinačnu sezonu nakon što su mu izmakle nagrade za režiju, scenarij i druge glumačke kategorije.

Završnica serije razljutila je brojne fanove, a više od milijun ljudi potpisalo je peticiju za izmjenom kraja serije.

No, desetero nominiranih glumaca dočekani su na pozornici s ovacijama. "Mislim da se svi slažemo kako nam je posljednja sezona bila čudesna", rekla je Sophie Turner koja je utjelovila Sansu Stark.

"Igra prijestolja" je na dodjeli Emmyja za kreativnu umjetnost protekloga vikenda osvojila deset kipića u manje važnim kategorijama, uključujući one za specijalne efekte i kostime.

Nakon osam sezona i osvojenih 59 Emmya, Igra prijestolja drži rekord osvojenih nagrada u kategorijama drame. Više ih ima samo humoristični program "Saturday Night Live".

Bily Porter osvojio je Emmyja za najboljeg glumca u dramskoj seriji "Pose". Nagrada za najbolju glumicu otišla u ruke Jodie Comer, koju gledamo u seriji "Killing Eve", a nagrada za najboljeg sporednog glumca u ruke Petera Dinklagea iz serije "Igra prijestolja".

Jason Bateman dobio je nagradu za najbolju režiju dramske serije za seriju "Ozark", a glumica iste serije Julia Garner dobila je nagradu za najbolju sporednu glumicu. Nagrada za najbolji scenarij dramske serije pripala je producentu Jesseju Armstrongu za serije "Succession".

Show "Last Week Tonight with John Oliver" dobila je nagradu za najbolju variety/talk seriju, kao i nagradu za najbolji scenarij, a u istoj je kategoriji nagrada za najboljeg redatelja otišla u ruke Dona Roya Kinga za show "Saturday Night Live".

Najboljom mini serijom proglašena je serija "Černobil", koja je dobila i nagradu za najbolju napisanu scenu, nagrada za najbolju glumici u mini seriji pripala je Michelle Williams, a za najboljeg glumca Jharrelu Jeromeu. Najboljim redateljem mini serije proglašen je Johan Renck.

"Black Mirror: Bandersnatch" proglašen je najboljim televizijskim filmom.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Emilia Clarke (Foto: AFP) Emilia Clarke (Foto: AFP) Emilia Clarke (Foto: AFP) Kendall Jenner i Kim Kardashian (Foto: AFP) +4 Mandy Moore (Foto: AFP) Celebrity Zvijezda popularne serije na Emmyje stigla s dubokim dekolteom koji je otkrio tetovažu na rebrima

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene