Godine čine svoje

Sve njezine faze: Bila je slatkica bez mane, a danas je kontroverzna dama koja živi život po svom

Gwyneth Paltrow, Brad Falchuk (Foto: Profimedia) Gwyneth Paltrow, Brad Falchuk (Foto: Profimedia) Profimedia 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Gwyneth Paltrow (Foto: Instagram) Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Gwyneth Paltrow, Brad Falchuk (Foto: Profimedia) Gwyneth Paltrow Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Gwyneth Paltrow (Foto: Instagram) +3 Gwyneth Paltrow (Foto: Getty) Galerija

Glumica Gwyneth Paltrow od plave slatkice postala je zrela žena raznovrsnih interesa. Prisjetili smo se svih njezinih životnih faza.

Rođena je u holivudskom domu velike glumice i slavnog redatelja, od ranog je djetinjstva navikla na objektive fotoaparata, a svoj je dramski talent brusila već u vrtićkoj dobi. Prekrasna Gwyneth Paltrow već desetljećima pali i žari crvenim filmskim tepisima, a od plavokose slatkice u ružičastim haljinama postala je zrela 47-godišnjakinja koja se ne boji zauzeti sama za sebe, progovarati o svojoj seksualnosti i živjeti netradicionalnim načinom života. 

Pogledaj i ovo Milla Jovovich (Foto: Profimedia) Zanosna Ukrajinka Slatkica iz nastavka "Plave lagune" i zavodnica iz "Petog elementa" danas ima 44 godine, evo kako izgleda

Odrasla uz uspješne roditelje, Gwyneth je od početka bila predodređena za veliki uspjeh u svijetu šoubiznisa. Prvi tračak slave okusila je 1995. kada se s Bradom Pittom i Morganom Freemanom pojavila u trileru "Seven", a kada je 1998. snimila hvaljenu romantičnu dramu "Zaljubljeni Shakespeare" postalo je jasno da je za nju samo nebo granica. 

Za ulogu Viole De Lesseps u toj je povijesnoj romantičnoj priči o najvećem piscu svih vremena Gwyneth je dobila Oscara za najbolju žensku ulogu i Zlatni globus, a nakon tog uspjeha počela je redati jednu hvaljenu ulogu za drugom. "The Talented Mr. Ripley", "The Royal Tenenbaums" i "Shallow Hal" dokazali su da Gwyneth može jednako dobro glumiti i u dramama kao i u komedijima. Hollywood ju je obožavao, a javnost hrlila u kina na svaki njezin film. 

No unatoč tome što je bila na vrhuncu karijere, onog trena kada je postala majka Gwyneth je drastično smanjila svoje pojavljivanje na filmu. Posvetila se snimanju audioknjiga za djecu, a od 2008. do danas utjelovljuje Pepper Potts u Marvelovim franšizama

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My first ever Met Ball in 1995. #calvinklein #fullcirclemomentcomingup

Objavu dijeli Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Od 2005. ova je ljepotica zaštitno lice parfema Estée Lauder's Pleasures, a osnovala je i vlastitu lifestyle kompaniju i blog "Goop", koji se nekoliko puta našao na udaru kritika zbog kontroverznih savjeta o zdravu životu. Osim savjeta o prehrani za koje su nutricionisti rekli da nemaju smisla, "Goop" je bio meta kritika i zbog reklamiranja skupih proizvoda, kao i promoviranja zdravstvenih zahvata koji su se pokazali štetnima za zdravlje. 

Jedan takav zahvat, koji je izazvao najviše kontroverzi, bilo je i "čišćenje" vagine parom i umetanje vaginalnih jaja, koja su se pokazala štetnima za zdravlje jer su rasadnik bakterija. Uz to, fanovi su Gwyneth napali jer je promovirala korištenje kožnih naljepnica koje navodno pokazuju frekvenciju energije u našim tijelima, iz čega bismo trebali zaključiti kako se stvarno osjećamo. Zbog potencijalnih zdravstvenih problema do kojih je moglo doći praćenjem savjeta s "Goopa", sud je zakonski zabranio glumici da više javno reklamira proizvode za koje postoje znanstvene potvrde da su štetni. 

Iako se to činilo kao veliki udarac glumičinu portalu, rezultat je bio posve suprotan. Silna medijska pozornost donijela mu je još više pratitelja i fanova, pa je "Goop" tako postao vrlo utjecajna lifestyle platforma. 

Osim što je napravila drastičan zaokret u karijeri, Gwyneth Paltrow u posljednjih 25 godina promijenila je i veći broj ljubavnih partnera. Prvi na listi njezinih muškaraca bio je holivudski frajer Brad Pitt. Brad i Gwyneth bili su "it" par od 1994. do 1997., a kada je glumica imala 24 godine, odlučila se i zaručiti s Bradom, koji je tada bio glumac u usponu. Na kraju su razvrgnuli zaruke jer su zaključili da nisu spremni za brak. 

Sljedeći na redu bio je Ben Affleck, kojeg je ljubila od 1997. do kraja 2000., a nakon njega na red je došao najvažniji muškarac njezina života, glazbenik Chris Martin. 

U listopadu 2002. Gwyneth je upozanala Chrisa, frontmena grupe "Coldplay", tri tjedna nakon što joj je preminuo otac. Par se vjenčao godinu dana kasnije, a Gwyneth je u trenutku vjenčanja već bila trudna. Zajedno su dobili dvoje djece, kćer i sina, a trudnoće i porođaji teško su pali ovoj slavnoj plavuši. 

Naime, patila je od teške postporođajne depresije, zbog koje se na nekoliko godina povukla iz javnosti. Iako joj je Chris bio velika podrška, par se odlučio rastati nakon deset godina braka. Tužnu vijest s fanovima su podijelili 2014. godine. Nakon što su mjesecima išli na bračno savjetovanje, Gwyneth i Chris zaključili su kako bi bilo najbolje da nastave živjeti odvojenim životima. Unatoč neslavnom završetku njihove ljubavne priče, Gwyneth i Chris do danas ostaju primjer para koji je ostao u prijateljskim odnosima nakon rastave. 

Čim je podnijela papire za razvod 2014. godine, Gwyneth je pala u naručje producentu Bradu Falchuku, kojeg je upoznala još 2010. Nakon tri godine veze su se zaručili 2018., a u rujnu iste godine izrekli su zavjete. Iako su se vjenčali, Falchuk i Gwyneth nastavili su odvojeno živjeti u zasebnim kućama. Takva odluka izazvala je poprilično čuđenje, no par je rekao da njihov odnos bolje funkcionira ako svatko ima svoju intimu i privatnost. 

Danas se Gwyneth rijetko pojavljuje na filmu, ali zato suvereno krstari crvenim tepisima i ekskluzivnim zabavama. Posvećena je djeci, svojim novim poduzetničkim pothvatima i kuharicama koje piše.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Karlie Kloss i Joshua Kushner (Foto: Profimedia) Karlie Kloss i Joshua Kushner (Foto: Profimedia) Karlie Kloss i Joshua Kushner (Foto: Profimedia) Karlie Kloss (Foto: Getty Images) +4 Karlie Kloss (Foto: Getty Images) Celebrity Njegova ju je obitelj šikanirala jer su vjerovali da će im uništiti lozu, no oni sada uživaju nikad sretniji

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene