Srce pamti

Platinasta plavuša karijeru je izgradila na pjesmama o bivšem ljubavniku dok je bila u braku s drugim

Gwen Stefani (Foto: Profimedia) Gwen Stefani (Foto: Profimedia) profimedia 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Gwen Stefani (Foto: Getty Images) Gwen Stefani (Foto: Profimedia) Gwen Stefani i Blake Shelton (Foto: Instagram) Gwen Stefani (Foto: AFP) Gwen Stefani i Blake Shelton (Foto: Profimedia) Gwen Stefani i Blake Shelton (Foto: Profimedia) Stefani Hohnjec (Foto: Instagram) Gwen Stefani (Foto: AFP) Gwen Stefani (Foto:Instagram) Gwen Stefani (Foto: Instagram) +2 Gwen Stefani (Foto: Profimedia) Galerija

Pjevačica Gwen Stefani ne sceni je prisutna već dugi niz godina, a u međuvremenu je osim uspješne glazbenice postala i modna ikona.

Ekscentrična buntovnica platinasto plave kose i jarko crvenih usana Gwen Stefani prvi put je pokorila glazbene ljestvice prije mnogo godina, a od tada do danas postala je jedna od najutjecajnijih ikona mode i glazbe, koja je svojim nastupima, stavom i pjesmama revolucionirala scenu. 

Pogledaj i ovo Beyonce i Jay-Z (Foto: Instagram) Nije baš zahvalan On ima tu sreću da ljubi najveću divu današnjice, no ni to ga nije spriječilo da joj bude nevjeran

Lijepa Gwen proslavila se svojim bendom "No Doubt" sredinom 90-ih, a hitovi poput "Don't Speak" i "Just a Girl" lansirali su je u zvjezdanu orbitu. Pjesme "It's My Life" i "Hey Baby" obilježile su cijelu generaciju, a glazbenom izričaju ove plavuše najviše su bili skloni tinejdžeri. 

Koketiranje s različitim glazbenim žanrovima, suradnje s drugim popularnim glazbenicima i energični nastupi učinili su od Gwen divu i jednu od najuspješnijih glazbenica 2000-ih. Nošena uspjehom i obožavanjem fanova, Gwen se 2004. odvažila upustiti u solo karijeru, pa je izdala svoj prvi solo album "Love. Angel. Music. Baby". Album je bio inspiriran pjesmama iz 80-ih i postao je izniman komecijalni uspjeh. Navodno je njegova bit bila modernizirati glazbu uz koju je Gwen sama odrastala te ju učiniti suvremenijom, a jednako zaraznom. 

Album je iznjedrio tri velika hita "What You Waiting For?", "Rich Girl", i "Hollaback Girl", koji tjednima nisu silazili s glazbenih ljestvica. Dvije godine kasnije Gwen je izbacila još jedan album, koji je predstavio novi elektronički zvuk pjevačice, a i on je požnjeo velik uspjeh. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@metmuseum #metball2019 @moschino @itsjeremyscott Gx

Objavu dijeli Gwen Stefani (@gwenstefani)

Sveukupno je Gwen osvojila tri nagrade Grammy te dvije nagrade Billboard, a danas je više posvećena svojem modnom brendu i dizajniranju nego glazbi. Naime, ova je ljepotica od samog početka karijere imala vrlo prepoznatljiv stil pin-up djevojke. Dugi plavi uvojci, crveni ruž i mliječno bijela put zagarantirali su joj mjesto na listama najljepših žena svijeta, a danas Gwen smatraju modnom ikonom i jednom od najbolje odjevenih glazbenica. 

Iako je njezina prirodna boja kose smeđa, Gwen nije bila brineta od 14 godine života, pa ju gotovo nitko i ne pamti kao djevojku tamne kose. Svoju ljubav prema šminkanju opjevala je u pjesmi "Magic's in the Makeup", a svoju opsjednutost ljepotom jednom je prilikom prokomentirala priznavši da je od 12 godine neprestano na dijeti ne bi li bila što mršavija i privlačnija. Danas ima zdravu težinu i izgleda bolje no ikad, no u prošlosti je imala faze uznemirujuće mršavosti zbog koje su fanovi znali biti zabrinuti za nju. 

Nekoliko puta viđena je kako se šeće u trapericama koje su joj se jedva držale na mršavim kukovima, a onda je ona javno priznala da se bori s bulimijom i anoreksjiom, koju je srećom uspješno pobijedila. 

U borbi s vlastitim demonima pomogao dugogodišnji partner i prijatelj Gavin Rossdale. Rossdale je australski gitarist kojeg je Gwen upoznala davne 1995., no ljubav između njih planula je tek godinama kasnije. Vjenčali su se 2002. i dobili trojicu sinova. Ipak, iako je priznala koliko je stabilnosti Gavin donio njezinu životu, pjevačica je 2015. zatražila rastavu od njega, i to zbog toga što se zaljubila u drugog muškarca. 

Zavodnik i country-pjevač Blake Shelton oborio je Gwen s nogu, pa je zbog njega odlučila razvrgnuti svoj obiteljski dom. Svoju su vezu svijetu obznanili u rujnu 2015., a iako su se našli na meti kritika zbog toga što su ih mediji portretirali kao preljubnike - par za to uopće nije bilo briga. 

I danas su jednako sretni kao na početku, a često ih se može vidjeti i kako zajednički krstare crvenim tepisima. 

Iako nije imala mnogo ljubavnika, Gwenin je život obilježila još jedna romansa, i to u ranoj mladosti. 90-ih godina ljepotica je ljubila kolegu iz benda Tonyja Kanala, no njihova je veza bila jako turbulenta, a kada ju je Tony ostavio, umalo je došlo do raspada njihove grupe "No Doubt". Upravo je iz boli zbog prekida pjevačica crpila inspiraciju za neke od najvećih svojih hitova poput "Don't Speak" i "Sunday Morning", a čak je godinama kasnije, kada je već bila u braku, posvećivala pjesme svojem bivšem ljubavniku. 

2004. je objavila pjesmu "Cool", koja je govorila upravo o njezinoj pomirenosti s time da ona i Tony nikada neće provesti život zajedno. 

Čini se da su sada sve te emocionalne i osobne borbe daleko iz Gwen, koja oduševljava gdje god se pojavi. Pronašla je obiteljsku, ljubavnu i profesionalnu sreću te se napokon smirila i uživa u plodovima svojeg uspjeha. 

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) +11 Nicole Scherzinger (Foto: Instagram) Celebrity Bikini otkrio sve njezine čari: U tijelo zanosne 41-godišnje crnke zaljubit ćete se na prvi pogled

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene