Šokantno

Glumac Kevin Spacey optužen za spolno zlostavljanje trojice muškaraca: ''Ovo je rezultat prikupljenih dokaza''

Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Profimedia 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Kevin Spacey (Foto: Getty Images) Kevin Spacey (Foto: Getty Images) Kevin Spacey (Foto: Getty Images) Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Kevin Spacey (Foto: Profimedia) Kevin Spacey - 3 +1 Kevin Spacey - 2 Galerija

Američki glumac Kevin Spacey optužen je po četiri točke za spolno zlostavljanje trojice muškaraca, priopćilo je u četvrtak britansko državno tužiteljstvo

"CPS je odobrio kazneni progon Kevina Spaceyja (62) po četiri točke za spolno nasilje nad trojicom muškaraca", rekla je Rosemary Ainslie, pročelnica kriminalističkog odjela CPS-a.

Pogledaj i ovo Kevin Spacey proglašen nevinim! Sud u Londonu oslobodio Kevina Spaceyja svih optužbi za seksualno zlostavljanje

"Ujedno je optužen da je jednu osobu prisilio na spolni čin bez pristanka", dodala je, rekavši da su optužbe rezultat proučavanja dokaza koje je londonska policija prikupila u istrazi. 

"Tužiteljstvo podsjeća sve zainteresirane da je kazneni postupak protiv gospodina Spaceyja aktivan i da on ima pravo na pošteno suđenje", dodala je.

Djela koja mu se pripisuju odnose na razdoblje od ožujka 2005. do travnja 2013.

Londonska policija je počela istragu pošto je zaprimila kaznene prijave protiv glumca za spolno nasilje koje je, među ostalim, počinio u londonskoj četvrti Lambeth, gdje je kazalište Old Vic, kojega je bio umjetnički ravnatelj od 2004. do 2015.

Spacey je izbačen posljednjih godina iz više holivudskih projekata nakon što su se pojavile optužbe o njegovom zlostavljačkom ponašanju.

Početkom ove godine boravio je u Hrvatskoj radi snimanja dokumentarno-igranog filma u režiji Jakova Sedlara "Bilo jednom u Hrvatskoj" u kojem glumi prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Inače, Kevin je postao omražen u Hollywoodu i diljem svijeta nakon što je izbačen iz Netflixove hit-serije "Kuća od karata" zbog šokantnih optužbi. Naime, osam zaposlenika te serije tvrdilo je da se nedolično ponašao prema njima, a šutjeli su sve dok ih nije ohrabrila izjava Anthonyja Rappa (48). On je rekao da ga je glumac pokušao "obljubiti" i nakon toga je Kevin dobio otkaz.

Dvostruki oskarovac izbačen je i iz filma "Sav novac svijeta", a zamijenio ga je Christopher Plummer. Spaceyja je dosad 13 muškaraca i žena optužilo za seksualno zlostavljanje, a njegove kolege ističu da vjerojatno više nikada neće snimiti nijedan film.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Vlatka Pokos Vlatka Pokos Vlatka Pokos Vlatka Pokos - 4 +15 Vlatka Pokos - 1 Nekad i sad Vlatka Pokos pozirala potpuno gola pa iznenadila objavom te fotografije i najavila: "Uskoro stižu nove!"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Will Poulter - 1 Will Poulter - 2 Will Poulter i Emma Roberts +0 Will Poulter Nekad i sad Nekad slatki dječak danas je seksi zavodnik: Njegove najnovije fotke s plaže sve su ostavile u nevjerici!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene