legenda hollywooda

Sam je izgradio kuću u kojoj živi s 22 godine mlađom kolegicom, a po njemu su nazvali i vrstu životinja!

Harrison Ford (Foto: AFP) Harrison Ford (Foto: AFP) Afp 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Harrison Ford (Foto: AFP) Harrison Ford i Calista Flockhart (Foto: AFP) Harrison Ford (Foto: Profimedia) Harrison Ford i Calista Flockhart (Foto: Getty Images) Harrison Ford i Calista Flockhart (Foto: AFP) Harrison Ford i Calista Flockhart (Foto: AFP) Harrison Ford i Calista Flockhart (Foto: AFP) Harrison Ford i Calista Flockhart (Foto: AFP) +0 Harrison Ford (Foto: Profimedia) Galerija

Harrison Ford svijet je osvojio kao Han Solo, a tu ulogu reprizirao je četiri puta u periodu od 42 godine.

Harrison Ford jedan je od najplaćenijih i najpopularnijih glumaca Hollywooda, a tijekom svoje zavidne karijere dobio je brojne nagrade za uloge. Svjetsku slavu stekao je zahvaljujući ulozi Hana Sola u serijalu "Ratovi zvijezda", a tu je ulogu reprizirao u četiri nastavka u razdoblju od više od 42 godine. Slavni glumac ovih dana slavi 79. rođendan.

Pogledaj i ovo Harrison Ford i Calista Flockhart - 2 Kad bi pogledi govorili Predviđali su im brzi kraj ljubavi, ali legendarni glumac 22 godine mlađu suprugu i kolegicu i dalje čvrsto drži u naručju

Utjelovio je Indianu Jonesa, pojavio se u brojnim akcijskim filmovima, ali i romantičnim dramama. Odigrao je ulogu u velikom hitu "Air Force One", koji je zaradio 315 milijuna dolara, a prvotno je trebao glumiti Kevin Costner. Njegovo ime obično se u filmovima navodi kao Harrison J. Ford da ga se ne pomiješa s njegovim imenjakom koji se proslavio u nijemim filmovima.

Što se uloga tiče, ima specifične kriterije. Tako je na primjer odbio glumiti u hitovima "Jurski park" i "Patriot". Zbog njegove posvećenosti borbi za spašavanje okoliša i životinja vrsta mrava nazvana je Ford prema njemu. Glumac ne mari za tehničke detalje, pa je tako navodno snimio cijelu franšizu "Zvjezdani ratovi" bez ikakvog ugovora.

Prije nego što se počeo baviti glumom, radio je jedno vrijeme kao stolar, a još i danas kaže kako mu je to omiljeni hobi. Koliko je vješt, pokazuje i njegova kuća na ranču u gradiću Jackson Hole. Tu je kuću sam izgradio, a dok nije u Los Angelesu, upravo ondje provodi vrijeme sa suprugom Calistom Flockhart.

Iako je snimio brojne hitove, Ford je samo jednom nominiran za prestižnu nagradu Oscar, i to davne 1986. za film "Svjedok". Ford je poznat u javnosti po tome što jako drži do privatnosti, a na crvenom tepihu pojavljuje se samo kad mora zbog obveza prema novom filmu ili supruge Caliste.

Prije nego što se skrasio s Calistom, dvaput je bio u braku. Od prve supruge, kuharice Mary Marquardt razveo se nakon 15 godina te imaju sinove Willarda (52) i Bena (53). Harrison je u drugom braku bio od 1983. do 2004. s televizijskom scenaristicom Melissom Mathison. Bivši supružnici imaju kćer Georgiju (31) i sina Malcolma (33) i oboje se bave glumom.

Fordova sadašnja supruga Calista posvojila je sina Liama (19) dok je bio beba, a kasnije ga je posvojio i Harrison. Par je u braku od 2010., a vezu su započeli 2002. nakon što su se upoznali na dodjeli Zlatnih globusa. Iako su mnogi zli jezici tvrdili da njihova ljubav neće uspjeti, slavni par i danas dokazuje da ljubav ne poznaje godine.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju John Travolta (Foto: Instagram) John Travolta (Foto: Instagram) John Travolta (Foto: Profimedia) Tom Cruise, John Travolta (Foto: Profimedia) +6 John Travolta (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Bili su omiljen par, a nakon 28 godina braka njihovu je ljubav prekinula tužna tragedija, samo jedna u nizu koja je pogodila njihovu obitelj

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene