turbulentan život

Karizmom je bacao na koljena žene diljem svijeta, a nakon tragedije i razvoda dobio je dijete sa sestrom svoje bivše

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Robert Plant je po mnogima jedan od najboljih frontmena svih vremena, a tijekom bogate karijere vodio je i zanimljiv ljubavni život.

Britanski pjevač i frontmen kultnog benda Led Zeppelin, Robert Plant, bio je prava ikona krajem 60-ih godina prošloga stoljeća, a ovog glazbenika nerijetko su zbog karizme uspoređivali s Mickom Jaggerom i Jimom Morrisonom. Plant ovih dana slavi 73. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili detalja iz njegova života.

Pogledaj i ovo showbuzz Jako slične Jedna od najpoznatijih pjesama zapravo je plagijat?

Rođen je u engleskom Staffordshireu, a još kao desetogodišnji dječak želio je postati glazbenikom te je sanjao o karijeri Elvisa Presleyja. Odustao je od srednje škole kako bi se posvetio glazbi te je radio razne poslove prije nego što je upoznao Jimmyja Pagea, koji je 1968. godine bio u potrazi za pjevačem za svoj novi bend. Dvojac se odmah sprijateljio, a to je bio i službeni početak Led Zeppelina.

Bend je žario i palio svjetskom scenom sve do 1980. godine kada su se službeno razišli, no Plant i Page su surađivali na brojnim projektima i kasnije te su ostali dobri prijatelji. Robert Plant je po mišljenju uglednih časopisa kao što je Rolling Stone jedan od najboljih pjevača na svijetu, a uvršten je i u brojne liste kao najbolji frontmen svih vremena. Tijekom zavidne karijere koja se proteže na više od 50 godina, Plant je vodio i vrlo zanimljiv ljubavni život.

Svoju prvu suprugu Maureen Wilson upoznao je na jednom koncertu 1966. godine, koji je u posljednji trenutak bio otkazan. Zgodna Indijka rokeru je odmah zarobila srce, a njiohva je veza od onda samo cvala. Na počecima njihove veze, Plant je imao financijskih problema jer je ganjao karijeru u glazbi, a često je kasnije govorio kako mu je novčano pomogla upravo Maueen, koja je u to vrijeme radila kao medicinska sestra.

Par je pred oltar stao 1968. godine i to u dvorani u kojoj je on s Led Zeppelinom svirao iste večeri ranije. Upravo to je bio i prvi koncert koji je bend odsvirao pod imenom Led Zeppelin. Početkom sljedeće godine Wilson je bila na svojoj prvoj i posljednjoj turneji s bendom, obzirom da je kasnije brinula o njihovoj djeci kod kuće. Plant joj je posvetio i pjesmu "Thank You", a zajedno su dobili troje djece. Na žalost, njihov sin Karac je 1977. godine preminuo zbog infekcije koju je dobio, a imao je tek pet godina. Plant je u to vrijeme bio na turneji s bendom, a kasnije je rekao kako mu je to vrijeme života proteklo u potpunoj tami. Od smrti sina se nikada nisu oporavili, a razišli su se 1983. godine.

Nakon razvoda Planta su povezivali s brojnim kolegicama, no nikada se više nije ženio. Pričalo se da se planira vjenčati s Patty Griffin, no glasine o njihovu braku kasnije je opovrgnuo njegov menadžer. Potvrdili su da su bili u vezi, no pred oltar nikada nisu stali.

Glazbenik se pak nakon toga spetljao sa Shirley Wilson, sestrom svoje bivše supruge, s kojom je dobio sina Jessea Leeja. Par nikada o tome nije pričao u javnosti, a teško se mogu naći ikakvi detalji o njihovoj vezi. Ništa nije komentirala ni njegova bivša, Maureen.

Robert Plant je u intervjuima spominjao kako je u sjajnim odnosima sa svom djecom, a prije nekoliko mjeseci objavljeno je i kako im je dao dozvolu da objave njegovu neobjavljenu glazbu nakon što umre.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Demi Moore (Foto: Profimedia) Demi Moore (Foto: Instagram) Demi Moore (Foto: Getty Images) Demi Moore (Foto: Instagram) +2 Demi Moore (Foto: Profimedia) Celebrity Slavna holivudska ljepotica u tajnosti je stigla u Hrvatsku? Nitko nije ni znao da je tu dok se nije javila na Instagramu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene