Priča koja još intrigira

Prošle su 23 godine od brutalnog ubojstva koje je potreslo svijet mode, a krvavu prošlost krije glamurozna vila

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gianni Versace i danas je utjecajno ime u modnoj industriji, a čovjek s kojim navodno nije bilo lako raditi ušao je u povijest kao jedan od najboljih dizajnera svih vremena.

Giovanni Maria Versace, poznatiji kao Gianni Versace, bio je talijanski modni dizajner i osnivač te glavna pokretačka sila brenda Versace.

Pogledaj i ovo Donatella Versace promijenila vlastiti opis Stare fotografije dokaz su da je ova žena nekad bila prava ljepotica, a danas, kad se pojavi, svi se pitaju što joj je to trebalo

Kao veliki prijatelj Erica Claptona, benda Duran Duran, Madonne, Eltona Johna i Cher, ali i princeze Diane te Naomi Campbell i Kate Moss, Versace je jedan od prvih dizajnera koji su povezali modni i glazbeni svijet.

Skupa s partnerom Antonijem D'Amicom, s kojim je bio od 1982. godine sve do svoje smrti, bio je čest gost brojnih svjetskih tuluma te velika zvijezda visokog društva mode i zabave. Versacea je 15. srpnja 1997. godine ubio Andrew Cunanan ispred njegove kuće u Miami Beachu.

Gianni je interes za modu pokazivao još kao dječak, a naučio je šivati uz svoju majku. Sa 26 godina preselio se u Milano i tamo je počela njegova velika priča. 70-ih je godina predstavio svoju prvu samostalnu liniju nakon rada s brojnim modnim carstvima, a odmah je postao hit. "Ne vjerujem u dobar ukus", jedna je od njegovih najlegendarnijih izjava, a Versace je bio poznat po ekstravagantnom stilu koji je kombinirao luksuz, klasiku i seksualnost.

Gianni je imao veliki utjecaj na svoju sestru Donatellu, koja je danas šefica njegova modnog carstva. Donatella je nekoliko puta govorila o tome da je imala sjajan odnos s bratom, no priznala je kako nikada uz njega nije dolazila do izražaja jer nije dopuštao nikome da mu sugerira ideje. Što se posla tiče, njegova je bila zadnja, a Donatella je govorila da nije bilo jednostavno raditi s njim. Ipak, poslovna strana nije imala veze s njihovim odnosom, koji je cijelo vrijeme bio sjajan.

Versace je inače uvijek na kavu ujutro odlazio u društvu svog asistenta, no tog kobnog dana odlučio je ići sam. Čim je izašao iz kuće, Cunanan ga je upucao, a proglasili su ga mrtvim kasnije u bolnici. Andrew Cunanan bio je inače serijski ubojica koji je prije Giannija ubio još troje ljudi. Osam dana nakon što je ubio slavnog dizajnera oduzeo si je život.

Modno carstvo Versace od Giannijeve smrti vodi njegova sestra Donatella, za koju su mnogi tijekom godina imali brojne kritike, no ona je isticala kako se nikada nije skrivala u sjeni svoga brata niti negirala istinu. Svjesna je da je on bio mozak svega, a i danas nakon 23 godine od smrti je važno ime u modnoj industriji. Često se naglašava kako je Gianni Versace jedan od najboljih modnih dizajnera svih vremena.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene