"Sretan Božić, prljava životinjo!"

Iznenađujuća istina o citiranom gangsterskom filmu koji Kevin gleda u "Sam u kući", ovo većina nije znala

Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Galerija

"Sretan Božić, prljava životinjo!" jedna je od najpoznatijih rečenica iz starog filma koji Kevin McCallister gleda u "Sam u kući" i koji uopće ne postoji.

Film "Sam u kući" klasik je koji gledamo svake blagdane, a iako je snimljeno pet nastavaka, najpopularnija su prva dva, s Macaulayem Culkinom u glavnoj ulozi.

Pogledaj i ovo Macaulay Culkin kao Kevin McCallister - 9 Bio je superzvijezda, ali... Evo zašto Macaulay Culkin zapravo nije glumio u trećem nastavku kultnog filma "Sam u kući", mnogi su ga zbog toga krivili!

Ako ste među većinom koja je filmove do sada pogledala nebrojeno puta i rado im se vraćate svake godine u vrijeme božićnih blagdana, sigurno mislite i da znate sve o njima, no jedna činjenica iz prvog i drugog nastavka filma uspjela je prije nekoliko godina ipak iznenaditi javnost.

Naime, svi se sigurno sjećamo scena u kojima Kevin McCallister (Culkin) pokušava zastrašiti mokre bandite koji mu pokušavaju provaliti u kuću puštajući im dijelove iz staroga gangsterskog filma "Angels With Filthy Souls".

"Zadrži ostatak, prljava životinjo!", jedna je od najpamtljivijih i najcitiranijih rečenica iz tog filma, no ako ste ga poželjeli pogledati cijelog, sigurno ste se suočili s iznenađujućom istinom.

Naime, film uopće ne postoji, a scene koje gleda Kevin snimljene su samo za potrebe filmova "Sam u kući" te "Sam u kući 2" odakle je i drugi poznati citat koji glasi: "Sretan Božić, prljava životinjo!"

Iznenađeni? Niste jedini. Šira javnost doznala je za tu informaciju tek prije dvije godine kada je glumac Seth Rogan tvitao o tome.

"Cijelo svoje djetinjstvo mislio sam da je stari film koji Kevin gleda u 'Sam u kući' (Angels With Filthy Souls) pravi stari film", napisao je tada Rogan na Twitteru i iznenadio mnoge, uključujući i glumca Chrisa Evansa, koji je komentirao: "Nije pravi???"

No ako vas je ovo saznanje razočaralo, možda vas utješi činjenica da je lažni film inspiriran pravim gangsterskim filmom iz 1938. godine sličnog naziva "Angels With Dirty Faces".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene