Prošla je 21 godina

Iako je bila južnjakinja uspjela je postati miljenica Zagreba, a najveću životnu sreću prekinula je strašna tragedija

Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) screenshot 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Ena Begović Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: Screenshot) Ena Begović (Foto: YouTube) +3 Lana Radeljak - 2 Galerija

Ena Begović preminula je na današnji dan nakon tragične automobilske nesreće prije 21 godinu.

Nikad prežaljena glumačka diva Ena Begović preminula je u tragičnoj automobilskoj nesreći prije 21 godinu, a njezin lik i djelo ostali su nezaboravljeni sve do današnjih dana.

Pogledaj i ovo Ena Begović Nikad prežaljena Od smrti Ene Begović prošle su 23 godine, sa strahom koji je nosila tragično je i skončala, a mnogima sve do danas nije jasno kako!

Ena je preminula 15. kolovoza 2000. godine nakon nesreće na otoku Braču. Auto je sletio u provaliju i glumica je zadobila ozljede glave zbog kojih je ubrzo umrla. Bila je to smrt koja je šokirala hrvatsku javnost, jer je samo nekoliko tjedana prije, glumačka diva ponosno pozirala s tek rođenom kćerkicom Lanom za jedan časopis, ne skrivajući sreću zbog udaje za Josipa Dikana Radeljaka te rođenja kćeri koju je toliko dugo priželjkivala.

Pokojna glumica je 2013. dobila monografiju "Ena" koju je financirao njezin muž Josip. U njoj se nalazi obilje tekstova, fotografije te nepoznati Enini zapisi iz obiteljskog albuma. Redatelj Jakov Sedlar koji je bio prijatelj s Enom, snimio je dokumentarni film o njoj, prvakinji zagrebačkog HNK također naziva "Ena".

Mnogi su isticali da je Begović zbog iznimnog talenta, iako je bila južnjakinja, rodom iz Trpnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, uspjela je postati miljenica Zagreba. Kakva je glumica bila, dokazuje činjenica da je jednu večer zaredom odigrala čak tri velike Krležine uloge "Glembajeve", "Ledu" i "U agoniji".

Osim glumačkog talenta, Enu je krasila i nevjerojatna ljepota zbog čega su ju često opravdano nazivali jednom od najljepših domaćih glumica. Poduzetnik Radeljak u nju se zaljubio na prvi pogled dok je još bio u 23 godine dugom braku s glumicom Bebom Lončar s kojom je dobio sina Lea. No za vezu Ene i Josipa saznalo se dugo nakon što je ona službeno započela, a poduzetnik je u kasnijim intervjuima često isticao kako je "volio samo nju".

Par je svoju ljubav blagoslovio vjenčanjem u svom zagrebačkom domu na Cvjetnom trgu 2000. godine, a Lana je stigla kao kruna ljubavi 1. srpnja iste godine. Ena je za života često isticala kako joj je bilo najvažnije da postane majka, no u toj je najvažnijoj životnoj ulozi uživala je svega 45 dana.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Sandi i Ilina Cenov Sandi i Ilina Cenov Sandi i Ilina Cenov Sandi i Ilina Cenov +18 Sandi i Ilina Cenov Celebrity Sandi Cenov objavio fotku s 12 godina mlađom suprugom koju ne viđamo često, u badiću pokazala liniju za poželjeti!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 3 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 2 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 1 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić +4 Tatjana Šojić - 2 Nekad i sad Pamtimo je kao omiljenu Mariju iz hit-serije, ali danas je malo tko prepoznaje na prvi pogled, evo koliko se promijenila!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene