Filmska priča

Prošli su kalvariju, ali ljubav nije pobijedila: Legendarni par uništio se prijetnjama i obračunima

Eminem (Foto: AFP) Eminem (Foto: AFP) Afp 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Eminem (Foto: AFP) Eminem (Foto: AFP) Eminem (Foto: AFP) Kimberly Anne Scott (Foto: AFP) Kimberly Anne Scott (Foto: AFP) Kimberly Anne Scott (Foto: AFP) Kimberly Anne Scott (Foto: AFP) Kimberly Anne Scott (Foto: Getty) Kimberly Anne Scott (Foto: Getty) +0 Kimberly Anne Scott (Foto: Getty) Galerija

Istovremeno dok je postajao svjetska zvijezda, Eminem je imao turbulentan privatni život sa suprugom Kim.

Slavni Eminem u glazbenoj će povijesti uvijek biti zapamćen kao najuspješniji bijeli reper.

Pogledaj i ovo Alaina Marie Scott posvojio nećakinju Kontroverzni reper spasio ju je od teške obiteljske situacije i odgojio kao vlastitu kćer, a sada ne može biti ponosniji na nju!

Danas 46-godišnji Marshall Bruce Mathers III svoju je karijeru započeo davne 1988. godine, no svjetsku slavu je postigao 1997. godine albumom "Slim Shady EP". Slim Shady njegov je agresivniji alter-ego koji se pokazao kao odličan način kako pobuditi zanimanje javnosti.

Spomenuti demo-album nekako je tada stigao do svjetski poznatog repera Dr. Drea, koji mu je postao mentor i prijatelj, a ostalo je povijest. Zanimljivo jest kako je Dre toliko vjerovao u njega da se često svađao sa suradnicima koji su ga napadali zbog toga što je izabrao bijelca za svoju diskografsku kuću. "Briga me i da je ljubičast, talentiran je, a jedino s takvima radim", poručio im je tada.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on

U veljači 1999. godine album je ugledao svjetlo dana kao produkt suradnje s Dreovom diskografskom kućom te je te godine bio jedan od najprodavanijih. Ipak, Eminem se brzo našao pod paljbom javnosti zbog kontroverznih tekstova pjesama koji su bili vrlo nasilni, no istovremeno je bio sve popularniji. Također, našao se na udaru kritika gay zajednice koja je tvrdila da ima homofobne tekstove, pa je 2001. godine nastupio s gay ikonom Eltonom Johnom na dodjeli Grammy nagrada kako bi utišao hejtere.

Malo po malo, svi su znali tekstove njegovih pjesama, upijali osebujne spotove, no privatno reper nikako nije mogao pronaći mir. Otac alkoholičar i nasilnik napustio je obitelj dok je on imao svega nekoliko mjeseci, a kolege iz škole toliko su ga fizički i psihički maltretirali, da je često isticao kako je to ostavilo teške posljedice na njega. Nakon što ga je jedan od kolega prebio kad je imao svega 9 godina, reper je proveo tjedan dana u komi, što dovoljno govori o težini batina.

"Tukli su me gdje su stigli, u svlačionama, na hodnicima... Moja se majka puno selila, pa sam uvijek bio novo dijete", otkrio je u jednom intervjuu, a pisanje pjesama i repanje bili su mu jedini spas. S 15 godina reper je upoznao Kimberly Anne Scott, a njihova turbulentna veza postala je legendarna u hip-hop svijetu.

Par je počeo živjeti zajedno dok su još oboje išli u srednju školu i to onda kada je Kim sa sestrom blizankom Dawn pobjegla od kuće te se uselila u kuću njegove majke Debbie. U svojim memoarima, Debbie je otkrila kako je Kim u početku bila slatka cura kojoj je željela pružiti bolji život, no kako je reper bio sve zaluđeniji njome, tako je dotična počela iskorištavati situaciju. "Ona je moj djevojka, ti si moja majka, nemojte me tjerati da biram", jednom im je poručio.

Par se u narednim godinama stalno svađao pa mirio, a u jednom od prekida, Marshall se počeo viđati s novom djevojkom Amy koja je bila totalna suprotnost Kim. No taman kad se činilo da je spreman krenuti dalje, Kim je saznala da je trudna. 1995. godine rođena je njihova kćer Hailie Jade, no paru ni to nije donijelo mir. Dapače, 1996. godine bili su u teškoj financijskoj, ali i emotivnoj situaciji pa se reper preselio nazad mami, a Kim s kćerkicom u mali stan s jednom sobom. U to vrijeme, Marshall je stvorio svoj alter-ego te počeo pisati bijesne i nasilne pjesme o svojoj djevojci.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on

1999. godine par se vjenčao, no problemima nije bilo kraja. U ljeto 2000. Eminem je tijekom koncerta u Detroitu izvukao lutku na napuhavanje koja je neodoljivo podsjećala na Kim te je izveo pjesmu istog naziva za koju ga je supruga molila da ju ne izvodi. Naime, u pjesmi Eminem, među ostalim, prijeti Kim da će ju ubiti, a tijekom nastupa počeo je šakama udarati lutku. "Kad sam vidjela reakciju publike, kako navijaju, pjevaju riječi te se smiju, imala sam osjećaj kao da bulje u mene. Te noći otišla sam kući te se pokušala ubiti", otkrila je Kim u jednom intervjuu.

Mjesec dana kasnije, reper je zatražio razvod koji je finaliziran 2001. godine, iako neka izvješća kažu kako je tražio razvod 2 mjeseca ranije nakon što je optužen za fizički nasrtaj na muškarca koji je navodno imao aferu s njegovom ženom. Par se ljubio na parkiralištu jednog noćnog kluba kada je do njih došao bijesni reper te udario muškarca s pištoljem u glavu. Slučaj nikada nije došao na sud, a Eminem je dotičnom isplatio 100 tisuća dolara odštete.

"Obzirom da moj suprug nema problema s tim da mene prikaže kao nevjernu ženu, samo ću reći da ja nikada nisam odlazila na mjesta gdje je on i radila scene te donosila zaključke unaprijed. Gledala sam njegove fotografije s drugim ženama i čitala o njegovim zabavama s groupie djevojkama, no uvijek sam mu držala leđa", istaknula je kasnije Kim.

Na veliko iznenađenje obožavatelja, par se po drugi put vjenčao 2006. godine, no samo 3 mjeseca kasnije, reper je već bio na sudu s papirima za razvod. Kim je kasnije otkrila kako je njihovu vezu uništila njegova slava koja ga je promijenila, no istaknula je kako se uvijek trudio biti dobar otac njihovoj kćeri, unatoč problemima s drogom. 2015. godine Kim si je ponovno pokušala oduzeti život, zabivši se s automobilom u stup. "Žao mi je, ali da, bila sam pijana, na tabletama te sam namjerno ciljala stup", iskreno je priznala Kim koja s bivšim suprugom dijeli zajedničko skrbništvo nad kćeri.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem) on

A onda je početkom 2016. godine za Kim uslijedila nova tragedija - njezina sestra blizanka predozirala se s heroinom na ulici na kojoj je bila od 2014. godine. "Pitala sam i nju i njega za pomoć nekoliko puta. On je milijunaš, a njoj također viri novac iz stražnjice, no odbili su me. To je izdaja, on je dio naše obitelji od 15. godine", rekla je Dawn u jednom intervjuu prije smrti, a Eminem je kasnije zatražio te dobio skrbništvo nad njezinom kćeri Alainom. Također, reper ima skrbništvo nad Whitney, Kiminom kćeri iz druge veze. Kim ima ukupno četvero djece, a ističe kako je s bivšim ostala u prijateljskim odnosima zbog djece te kako je bio uz nju u teškim vremenima, posebno nakon sestrine smrti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hailie Jade (@hailiejade) on

Reper je danas čist te se posvetio glazbi, ali i kćeri Hailie s kojom ima blizak odnos i koja sama postaje sve popularnija zbog atraktivnog izgleda.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Owen Wilson i Caroline Lindqvist (Foto: Profimedia) Owen Wilson (Foto: Profimedia) Owen Wilson (Foto: Profimedia) Owen Wilson i Caroline Lindqvist (Foto: Profimedia) +1 Owen Wilson i Caroline Lindqvist (Foto: Profimedia) Celebrity Živi ludim momačkim životom, a za jednogodišnju kćerkicu plaća vrtoglav iznos samo da ju - ne vidi

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene