Elvis Presley umro je 1977., ali njegova glazbena i kulturna legenda živi daleko izvan američkih granica.


Elvis Presley posljednji se put poklonio publici prije više od 40 godina, no "King" još živi u srcima svojih obožavatelja, kojih su se stotine ukrcale na željezničkom kolodvoru u Sydneyju u "Elvis Express", vlak koji ih vodi na festival posvećen glazbenoj legendi.

Vezani članci Elvis Presley, Priscilla Presley (Foto: Profimedia) Bivša Elvisova supruga iznijela šokantne tvrdnje i fanove ostavila u nevjerici: ''Znao je što radi'' Angelina Jolie i James Haven (Foto: Getty) Neki su smiješni, drugi su tragični: Tko je spavao s bratom, a za koju glumicu se šuška da je rođena kao muško?

Odjeveni u svjetlucave kostime, urešeni perjem i s frizurama "kokoticama", obožavatelji su plesali u ritmu hitova kralja rock 'n' rolla na središnjem kolodvoru u Sydneyju.

Vlakovi "Elvis Express" i "Blue Suede Express" voze do gradića Parkesa, koji se nalazi oko 300 kilometara zapadno od Sydneyja.

Elvis je umro 1977., ali njegova glazbena i kulturna legenda živi daleko izvan američkih granica.

Grad poznat po radioteleskopu koji je 1969. pomogao u ekspediciji spuštanja prvog čovjeka na Mjesec, Parkes, svake godine ugošćuje Elvisov festival.

Prvi put bio je organiziran 1993., što se poklopilo s "Kingovim" rođendanom 8. siječnja 1935., no s vremenom se to rudarsko naselje na turističkoj karti svijeta nametnulo imenom "Elvisova australska prijestolnica".

Više od 25.000 sudionika festivala očekuje se u Parkesu, što je dvostruki broj stanovnika toga gradića.

(Hina)