Kandidati su u 20. emisiji showa "MasterChef" jasno izrazili neslaganje s Franinim imunitetom.

Galerija Dvadeseta emisija showa MasterChef Dvadeseta emisija showa MasterChef Dvadeseta emisija showa MasterChef +6 Dvadeseta emisija showa MasterChef

Potaknuta vlastitim, ali i nezadovoljstvom ostalih članova svog tima s postupcima Frane Kekeza i reakcijama tijekom posljednjeg gastroduela, Marija Grgurić je uoči nominacija za eliminacijski krug direktno pitala žiri kako to da je Frano dobio imunitet.

Vezani članci Četrdeset i četvrta emisija showa MasterChef - 9 Nakon duela neki ne očekuju loše komentare žirija, vjeruju da su sve dobro organizirali, ali hoće li zaraditi imunitet? Četrdeset i treća emisija showa MasterChef - 3 Evo zašto su se morali probuditi usred noći i kome je san najviše nedostajao: "Obzirom na umor, zadovoljan sam"

''Frano je napravio najbolju piletinu od njih troje. Ivanu je piletina zagorjela i ostala je sirova. Zvijezdana je imala potpuno nepravilan oblik piletine i kožica nije bila hrskava nego debela i masna. Franina piletina bila je još i najbolje začinjena'', obrazložio je Stjepan te im savjetovao da sve priče iz kuće ostave u kući, a kad dođu u MasterChef kuhinju, trebaju se koncentrirati na kuhanje.

Marija je potom oštrim tonom kritizirala Franu jer je smatrala da nikako nije zaslužio ostanak u igri s obzirom na to da nije timski igrač.

Budući da su smatrali da je Zvijezdana kao suchef bila odgovorna za neuspjeh tima, za eliminacijski izazov nominirao ju je veći dio tima.

''Mislim da svoju ulogu nisam napravila kako sam trebala'', rekla je Zvijezdana nakon što je dobila glasove.

Mnoge kritike ovoga puta dobila je Klavdija zbog svoje nesigurnosti, a Gorana je čak rekla da osobu poput nje koja nije dovoljno čvrsta ne bi voljela imati u svojoj kuhinji. Zvijezdana je glas dala Željki i Klavdiji.

Izazov je bio rekreirati dva jela renomiranog chefa Maria Mihelja, s čijim su radom upoznati mnogi kandidati i neki od njih već su uživali u njegovim jelima. Zvijezdana, Klavdija i Marija morale su replicirati dva njegova jela.

Mario im je otkrio o čemu se radi – bijeloj ribi, gofu s kremom te jednom meksikanskom jelu prilagođenom hrvatskoj kuhinji.

Dobili su košarice s namirnicama i recept, a žiri ih je ocjenjivao s ocjenama od jedan do deset.

Zvijezdana je dobila ukupno 41, a Klavdija 30 bodova. Mario ih je obje pohvalio i istaknuo kako je generalno jako zadovoljan i smatra da ako nastave ovim putem imaju dobru šansu u svojoj kulinarskoj budućnosti. Kazao im je da su odradili iznad očekivanja i da su jela koja su im poslali bila jako dobra.

''Mogu samo reći da smo jako ponosni na vas'', rekao im je Melkior te dodao da su tehnički obje bile jako dobre, a u glasanju se razlika radila kod okusa.

''Klavdija trebaš biti ponosna na sebe'', rekao joj je Stjepan. Damir joj je izrazio nadu da će jednog dana doći u jedan njezin restoran.

''Ove mi riječi znače apsolutno sve. Sad mi je srce ispunjeno i na mjestu je. Idem u nove pobjede. Ovo nikako nije kraj, nego početak i još ćete čuti za mene", poručila je na kraju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju