Kutija iznenađenja u dvadeset i prvoj emisiji "MasterChefa" donijela je, osim namirnica, kandidatima još neka uzbudljiva iznenađenja.

Galerija Dvadeset i prva emisija showa MasterChef - 1 Dvadeset i prva emisija showa MasterChef - 2 Dvadeset i prva emisija showa MasterChef - 3 +6 Dvadeset i prva emisija showa MasterChef - 4

Naime, kad su otvorili kutiju koja se nalazila pred njima, na njihovim radnim jedinicama pored nekoliko namirnica, nalazila se još jedna kutija na kojoj je pisalo '’10 minuta manje''. To je značilo da, ukoliko preuzmu rizik i otvore tu kutiju, za koju nisu znali krije li uopće dodatne namirnice ili je prazna, vrijeme kuhanja koje je iznosilo 55 minuta, skraćuje im se za deset minuta.

Vezani članci Četrdeset i peta emisija showa MasterChef - 5 Ponovno suze i stres u kuhinji, a neki će biti i drugačije odjeveni: ''Vidimo da su djevojke u zanimljivoj odjeći'' Četrdeset i četvrta emisija showa MasterChef - 7 Povratak kandidata i dalje je vruća tema, neki su bili i ljuti: "Imam osjećaj da sam se vratila tri koraka unatrag''

No svi su bili dovoljno hrabri te su otvorili i tu drugu kutiju, a ona je osim namirnica također skrivala još jednu kutiju koja je imala isto upozorenje – ako je otvore, vrijeme kuhanja smanjuje im se za dodatnih deset minuta, što znači da bi im za kuhanje ostalo svega 35 minuta. Stoga su se za otvaranje i treće misteriozne kutije odlučili samo neki.

Frano je prvi podignuo ruku sa željom da otvori treću kutiju, a isto su učinili još i Ema, Filip, Željka, Tomislav, Ivan, Roko, Karmen…, odnosno svi osim Maje i Zvijezdane koje su za kuhanje imale 45 minuta.

''Bit ću lud, idem napraviti krumpir salatu, umak od kozica, biftek sve to za 35 minuta. Rizično je, možda čak i uspijem'', rekao je Frano koji je za svoje jelo iskoristio svaki sastojak.

Na kraju žiri nije kušao sva jela nego samo ona koja su im ''zapela za oko'' te su napomenuli kako smatraju da kandidati nisu preuzeli dovoljan rizik jer su se većinom odlučili radili s biftekom iz prve kutije.

Odluka je bila jednoglasna - pobjednik jednog od najrizičnijih izazova do sada bio je Ivan, koji je u dućanu morao izabrati za sebe i ostale kandidate između jedne od tri varijante jela koje se jedu s određenim priborom.

Stres pod kojim su se našli, teško je podnijela Karmen. Naime, pred kraj isteka vremena za kuhanje, ona se u jednom trenutku okrenula prema Gorani i rekla kako se ne osjeća dobro. Gorana i kandidati su priskočili u pomoć jer se Karmen osjećala sve slabije.

''Kad sam vidjela kako mi izgleda jelo, počela me hvatati panika i dogodilo se što se dogodilo'', ispričala je kasnije Karmen koja se ubrzo opet uspravila, obavila pregled, te se na vrijeme uspjela vratiti da pred žiri donese svoje jelo.

U ovom su izazovu prema ocjeni žirija najbolji bili Zvijezdana i Tomislav koji će u sljedećem izazovu biti vođe timova.

''U prošlom gastroduelu bili smo suchefovi i nismo tu ulogu obavili dobro i sad imamo to priliku popraviti na najbolji mogući način'', zaključila je Zvijezdana.

Najlošije jelo napravili su Ema, Ana i Maja koje idu u eliminacijski izazov.

''Dobro kuhajte, dajte sve od sebe jer nekome će ovo biti zadnje kuhanje u MasterChefu'', rekao im je Stjepan. Kako će izgledati eliminacijski izazov u kojem će biti tri kandidatkinje, pogledajte već u sljedećoj emisiji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju