Nakon eliminacijskog izazova Maja i Klavdija napustile su show "MasterChef".

Galerija Dvadeset i druga emisija showa MasterChef - 10 Dvadeset i druga emisija showa MasterChef - 9 Dvadeset i druga emisija showa MasterChef - 8 +6 Dvadeset i druga emisija showa MasterChef - 7

Nitko nije očekivao iznenađenja koja su se odvila u "MasterChefu". Naime, kada su Maja, Ana i Ema došle pred žiri radi eliminacijskog izazova, umjesto tri, bilo je spremno pet radnih jedinica. Žiri je potom zatražio Mariju da se spusti s galerije kako bi u eliminacijskom izazovu sudjelovala i ona. Objasnili su kako nije sudjelovala u prošlom eliminacijskom izazovu zbog zdravstvenog stanja, te ga je na taj način indirektno izbjegla. Stoga su Klavdiji dali još jednu šansu u revanšu s Marijom.

Vezani članci Četrdeset i četvrta emisija showa MasterChef - 9 Nakon duela neki ne očekuju loše komentare žirija, vjeruju da su sve dobro organizirali, ali hoće li zaraditi imunitet? Četrdeset i druga emisija showa MasterChef - 6 U kuhinju se vraća Karmen i to umjesto Marije koja je odbila pregaču: "Ovo nije nikakva predstava, jednostavno ne mogu!"

No, događanja iz vile u Mariji su izazvali veliko nezadovoljstvo i pred žirijem je optužila Klavdiju da joj je zabila ''nož u leđa'' kada se povjerila Maji i Ani da je uvjerena kako je Marija lažirala zdravstveno stanje. Nakon što je Marija izrazila svoju ljutnju, Klavdija je ušla u kuhinju.

''Čula sam što ste pričali'', kazala je Klavdija te objasnila zašto je mislila da Mariji na posljednjem izazovu nije bilo toliko loše koliko je tvrdila, ali joj se i ispričala. Dodala je da je došla kako bi odradila ''fair play koji joj je bio uskraćen''.

Tako su ovoga puta u MasterChefu odrađene dvostruke eliminacije. U jednima su sudjelovale Maja, Ana i Ema, a u drugima Klavdija i Marija, s tim da su sve morale izgledom i okusom, replicirati isto jelo – jedan zanimljivi desert. '

Tijekom kuhanja, Marija je rekla da ne kuha s velikim entuzijazmom i da zapravo taj dan nema volje kuhati.

Maja je žiriju, nakon što im je donijela tanjur, priznala da joj je ponestalo šećera od mente: ''Zato što sam pokušala koristiti lonce više puta da ne moram trčati po nove. Onda mi je u jednom ostalo vode. Nisam ga dobro obrisala, a već sam stavila šećer i to mi se dogodilo više puta tako da nisam više imala šećer mentu'', rekla je Maja te dodala da je, osim te, imala još grešaka.

''Nije isto kao na pokaznom tanjuru'', primijetio je žiri vizualni dio. ''Baš fali mente u šećeru'', istaknuo je Stjepan.

Igra s loncima Maju je koštala ostanka u MasterChefu.
''Očekivala sam da ću ispasti, ali opet emocije rade svoje'', rekla je Maja koja je pustila suzu te dodala da joj je žao što napušta MasterChef.

Marija nije bila zadovoljna svojim jelom i smatrala je da ono nije dobro zbog ljutnje.

''Razum mi govori da je bolje da idem doma, ali srce me vuče'', kazala je Marija žiriju, a na direktan upit Stjepana ima li želje ići dalje odgovorila je: ''Da''.

Kada su i Marija i Klavdija došle pred žiri kako bi čule njihov sud, Marija je optužila Klavdiju da je napunila baterije i da bi njoj bilo lakše kuhati da je vidjela svog sina te da igra danas nije bila fer.
''Bilo je pogrešaka i u jednom i u drugom tanjuru, ali u jednom ipak malo više. Krema ni jednoj nije uspjela kako je trebalo. Trebala je biti malo gušća i na samom serviranju trebalo ju je biti malo manje'', obrazložio je Stjepan.

Na kraju su presudili detalji i Klavdijin tanjur ipak je bio malo lošiji. Napetost koja se odvila zbog suočavanja s Marijom, kod Klavdije je izazvala loše raspoloženje, ali svejedno je, kaže, nastojala napraviti dobro jelo, te zaključila: ''Na kraju sam sretna i zadovoljna''.

William i Kate uhvaćeni na tajnom mjestu gdje se opuštaju prije polaska na obiteljski odmor, o njima brine čak 96 ljudi! Princ William i Kate Middleton s djecom Princ William i Kate Middleton s djecom Princ William i Kate Middleton s djecom +26 Princ William i Kate Middleton

Danijela Martinović iznenadila potezom prema Hani Huljić, a napravila je i nešto što Grašo još nije Danijela Martinović Hana Huljić i Petar Grašo Hana Huljić i Petar Grašo +16 Hana Huljić i Petar Grašo

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju