Dodjela Oscara bi zbog koronavirusa sljedeće godine mogla biti održana tek u lipnju.

Galerija


Prema pisanju stranih medija dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar mogla bi se održati u nešto kasnijem terminu u 2021. godini negp obično, što bi bila prva takva velika promjena u povijesti njezina održavanja.

Vezani članci Film Otac nominiran je za šest Oscara - 2 Ljude s demencijom više nikada nećete gledati istim očima. "Otac" je film o gubitku pamćenja koji nikada nećete zaboraviti Will Ferrell i Rachel McAdams Od Eurosonga do Oscara: Nitko nije očekivao da će se ova pjesma naći u utrci za prestižnu filmsku nagradu

Najnovija izvješća organizatora pokazuju da su u tijeku pregovori oko pomicanja datuma održavanja dodjele pa će dodjela umjesto 28. veljače 2021. godine biti održana četiri mjeseca kasnije.

Inače, samo održavanje ceremonije je ugroženo zbog nedostataka novih filmova čije je snimanje stopirano zbog globalne pandemije koronavirusa koja je prouzrokovala brojna odgađanja realizacije novih filmskih projekata.

Britanski The Sun izvještava da je filmskim studijima rečeno da će biti produžen i rok za prijave za nagrade. Takozvana sezona Oscara obično počinje nakon ljetnih prikazivanja blockbustera u kinima, a filmaši su uglavnom tijekom studenog i prosinca objavljivali svoje kandidate za nagrade u nadi da će osvojiti kritičare i članove Američke filmske nagrade koji glasuju za svoje favorite u siječnju.

Većina filmova je bila objavila datume svojih premijera ali kina širom svijeta će još neko vrijeme ostati zatvorena. Naprimjer, najnoviji film o Jamesu Bondu "No Time To Die" je jedan od prvih blockbustera čija je premijera bila odgođena, odnosno prebačena iz travnja za studeni.

Jedan od izvor koji je želio ostati anoniman je za The Sun potvrdio da organizatori čine sve da bi oigurali da se ceremonija dodjele održi u 2021. godini.

"Organizatori Oscara već tjednima razgovaraju o tome hoće li svečanost moći biti održana. Došlo bi do velike pobune ako će biti drastičnih promjena, a industrije bi mogla biti u potpunosti uništena ako bi se sve odgodilo za 2022. godinu. Ono što će se vjerojatno dogoditi je održavanje ceremonije u lipnju sljedeće godine, a ne u veljači. Filmski studiji su o svemu objavšteni i sada utvrđuju nove datume premijera. Ali sve je to još poprilično nesigurno", izjavio je izvor.

Dodjela Oscara je u svojoj povijesti bila dosad tri puta odgođena. 1938. godine bila je održana tjedan dana kasnije zbog poplava koje su zadesile Los Angeles, 1968. godine također je kasnila tjedan dana zbog atentata na Martina Luthera Kinga Juniora, a jedan su kasnile 1981. godine nakon pokušaja atentata na Ronalda Reagana.

Ceremonija nikada nije bila službeno otkazana pa čak ni tijekom trajanja Drugog svjetskog rata.

Luka i Vanja Modrić slave 10 godina braka: Pogledajte fotografije s vjenčanja na kojem su gosti bili brojni poznati Hrvati