zabranjena veza

Bogati nasljednik zaveo je brojne slavne ljepotice prije nego što se zaljubio u princezu, s njom je i tragično okončao život

Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Dodi Fayed (Foto: Profimedia) +0 Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) Galerija

Dodi Al Fayed bio je posljednji dečko princeze Diane, a zajedno su poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine.

Život britanske princeze Diane intrigira javnost i nakon više od 24 godina otkako je tragično poginula u prometnoj nesreći u Parizu, a iako se još uvijek nagađa s kim je provodila večeri, njezin najpoznatiji ljubavnik bio je Dodi Al Fayed.

Pogledaj i ovo Princeza Diana na jahti Dodija Al-Fayeda Zauvijek će ostati na dnu Potonula je jahta s koje su fotografije princeze Diane i njezina ljubavnika obišle svijet, pokušaji spašavanja nisu bili uspješni!

U vezi su bili tek nekoliko mjeseci prije nego što su zajedno poginuli u tunelu u Parizu, no unatoč svemu, mediji su ih u stopu pratili te izvještavali o svakom njihovu pokretu. Dodi je bio najstariji sin milijardera Mohameda Al Fayeda, čije se bogatstvo procjenjuje na gotovo dvije milijarde dolara. Mohamed je, između ostalog, imao trgovački centar Harrods, bio je vlasnik nogometnog kluba Fulham te je u njegovu vlasništvu bio i hotel Ritz u Parizu, gdje je njegov sin posljednji put viđen u društvu princeze Diane.

Iako rođen u Egiptu, Dodi je većinu djetinjstva proveo u Parizu te se s 15 godina preselio u London. Odrastao je pred očima javnosti, a zbog obiteljskog naslijeđa mediji su ga pratili u svakom noćnom izlasku. Navodno je prije princeze Diane ljubio Juliju Roberts, Brooke Shields i Winonu Ryder, a šuškalo se i da je bio u vezi s Nancy Sinatrom. Godine 1986. vjenčao se s manekenkom Suzanne Gregard, no u braku su proveli samo osam mjeseci.

Dodi i Diana upoznali su se dok je ona još bila u braku s princom Charlesom. Prema pisanju The Independenta, prvi su se put vidjeli na jednoj polo-utakmici u dvorcu Windsor 1986. godine. U ljeto 1997. godine Dodijev otac Mohamed je pozvao Dianu da sa sinovima dođe na njihovu jahtu na jugu Francuske, gdje su se princeza i njegov sin odmah zbližili. Dianin dotadašnji dečko, kirurg Hasnat Khan, ispričao je kasnije medijima kako je princeza prekinula njihovu dvogodišnju vezu još dok je bila na jahti.

Samo nekoliko tjedana kasnije fotografija na kojoj se Diana i Dodi ljube obišla je čitav svijet. Proveli su vrijeme zajedno na jugu Francuske, ovoga puta bez prinčeva Williama i Harryja, a ostali su zajedno sve do smrti krajem kolovoza 1997.

Njihovu kratku vezu pratile su kontroverze, pogotovo zbog činjenice da je Dodi bio poznat javnosti kao plejboj. Njegova bivša zaručnica Kelly Fisher tužila ga je za duševne boli te je tvrdila da ju je ostavio na oltaru, no kasnije je povukla tužbu zbog njegove tragične smrti. Kružile su glasine da britanska kraljevska obitelj nije odobravala Dianinu vezu s Dodijem, a tadašnji britanski premijer Tony Blair u svojim je memoarima napisao kako je osobno rekao Lady Di da je ta veza pravi problem.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene