Film "Zemlja nomada" osvojio je najviše nagrada BAFTA, njih čak četiri - za najbolji film, glumicu, fotografiju i režiju.

Galerija


Na ovogodišnjoj dodjeli prestižnih filmskih nagrada BAFTA dominirao je film redateljice Chloe Zhao "Zemlja nomada", koji je osvojio čak četiri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Vezani članci Irina Shayk, Bradley Cooper (Foto: Profimedia) Pomirenje na pomolu? Slavni glumac i ruska ljepotica tulumarili zajedno i pokrenuli šuškanja Princ William i Kate Middleton Brad Pitt javno ismijao Meghan i Harryja, pogledajte kako su reagirali Kate i William, koji su sve slušali iz publike

Zvijezda filma Frances McDormand proglašena je najboljom glumicom, a film je osvojio nagrade i za najbolju fotografiju te režiju.

Polufiktivna drama "Zemlja nomada" prati zajednicu starijih Amerikanaca koji nakon nedavne svjetske ekonomske krize kombijima putuju prema američkom zapadu, u potrazi za boljim životom i stabilnom egzistencijom.

Film je nominiran i za Oscara,, čija će se dodjela održati 25. travnja.

Voditelji druge večeri dodjele bili su DJ-ica Edith Bowman i televizijski voditelj Dermot O’Leary koji su pobjednike proglasili u londonskoj dvorani Royal Albert Hall, gdje se dodjela inače održavala, dok su nominirani zbog pandemije koronavirusa dodjeli prisustvovali virtualno, a sveukupno je podijeljeno 17 nagrada.

Na početku večeri odana je počast preminulom princu Phillipu, prvom predsjedniku BAFTA-e, a zatim je uslijedilo proglašenje dobitnika.

Po dvije nagrade osvojili su filmovi "Djevojka koja obećava" (najbolji britanski film i najbolji originalni scenarij), "Rocks" (najbolji kasting i najbolja zvijezda u usponu), "Duša" (najbolja animacija i najbolja originalna glazba), "Zvuk metala" (najbolji zvuk i najbolja montaža),"Otac" (najbolji glavni glumac i najbolji adaptirani scenarij), i "Ma Rainey: Majka bluesa" (najbolja kostimografija i najbolji make-up i frizura).

BAFTA-u za najbolju sporednu glumicu osvojila je Yuh-Jung Youn iz filma "Minari", koja je održala iskreni govor u kojem je naglasila kako joj je ova nagrada posebno važna jer su Britanci poznati kao snobovski narod.

Najboljim debitantom proglašen je redatelj filma "His House" Remi Weekes, koji je svoju pobjedu posvetio imigrantima, migrantima i tražiteljima azila te ljudima druge boje kože i seksualnog opredjeljenja.

BAFTA-u za životno djelo dodijelio je glumac Hugh Grant, a osvojio ju je redatelj Ang Lee.

Najboljim glumcem proglašen je Anthony Hopkins, no nagradu je u njegovo ime preuzeo redatelj filma "Otac" Florian Zeller.

Miljenik žena uhvaćen u šetnji sa zanosnom plavušom, nije dugo trebalo da se sazna o kome je riječ

Princ Harry stigao u London prvi put nakon godinu dana, i to bez Meghan, mora u karantenu, a poznato je i gdje će ga za to vrijeme smjestiti