pogledajte sve dobitnike

Dodijeljene nagrade BAFTA, najviše kipića osvojila je drama o zajednici starijih Amerikanaca

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Zemlja nomada" osvojio je najviše nagrada BAFTA, njih čak četiri - za najbolji film, glumicu, fotografiju i režiju.

Na ovogodišnjoj dodjeli prestižnih filmskih nagrada BAFTA dominirao je film redateljice Chloe Zhao "Zemlja nomada", koji je osvojio čak četiri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Pogledaj i ovo Michael J. Fox - 1 Prizori koji slamaju srce Najveće holivudske zvijezde ovacijama pozdravile kolegu koji se bori s teškom bolesti, njihov potez vidljivo ga je dirnuo

Zvijezda filma Frances McDormand proglašena je najboljom glumicom, a film je osvojio nagrade i za najbolju fotografiju te režiju.

Polufiktivna drama "Zemlja nomada" prati zajednicu starijih Amerikanaca koji nakon nedavne svjetske ekonomske krize kombijima putuju prema američkom zapadu, u potrazi za boljim životom i stabilnom egzistencijom.

Film je nominiran i za Oscara,, čija će se dodjela održati 25. travnja.

Voditelji druge večeri dodjele bili su DJ-ica Edith Bowman i televizijski voditelj Dermot O’Leary koji su pobjednike proglasili u londonskoj dvorani Royal Albert Hall, gdje se dodjela inače održavala, dok su nominirani zbog pandemije koronavirusa dodjeli prisustvovali virtualno, a sveukupno je podijeljeno 17 nagrada.

Na početku večeri odana je počast preminulom princu Phillipu, prvom predsjedniku BAFTA-e, a zatim je uslijedilo proglašenje dobitnika.

Po dvije nagrade osvojili su filmovi "Djevojka koja obećava" (najbolji britanski film i najbolji originalni scenarij), "Rocks" (najbolji kasting i najbolja zvijezda u usponu), "Duša" (najbolja animacija i najbolja originalna glazba), "Zvuk metala" (najbolji zvuk i najbolja montaža),"Otac" (najbolji glavni glumac i najbolji adaptirani scenarij), i "Ma Rainey: Majka bluesa" (najbolja kostimografija i najbolji make-up i frizura).

BAFTA-u za najbolju sporednu glumicu osvojila je Yuh-Jung Youn iz filma "Minari", koja je održala iskreni govor u kojem je naglasila kako joj je ova nagrada posebno važna jer su Britanci poznati kao snobovski narod.

Najboljim debitantom proglašen je redatelj filma "His House" Remi Weekes, koji je svoju pobjedu posvetio imigrantima, migrantima i tražiteljima azila te ljudima druge boje kože i seksualnog opredjeljenja.

BAFTA-u za životno djelo dodijelio je glumac Hugh Grant, a osvojio ju je redatelj Ang Lee.

Najboljim glumcem proglašen je Anthony Hopkins, no nagradu je u njegovo ime preuzeo redatelj filma "Otac" Florian Zeller.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Henry Cavill (Foto: Instagram) Henry Cavill (Foto: Instagram) Henry Cavill (Foto: Getty Images) Henry Cavill (Foto: Instagram) +6 Henry Cavill (Foto: Instagram) Zanimljivosti Miljenik žena uhvaćen u šetnji sa zanosnom plavušom, nije dugo trebalo da se sazna o kome je riječ

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene