Bilo je to prije 10 godina!

Sjećate se nje? Bio joj je životni san predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, no onda je uslijedio pravi fijasko!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Daria Kinzer pobijedila je na neobičnoj Dori 2011. godine, a dvije godine kasnije ta je pjevačica predstavljala i Švicarsku na Eurosongu.

Hrvatsku je prije deset godina na Eurosongu predstavljala pjevačica Daria Kinzer, a pobjedu je odnijela na netipičnom izdanju Dore. Naime, pobjednička se pjesma birala kroz šest eliminacijskih emisija, a u sedmoj se odabrao pobjednik. Kinzer je tako otputovala u Düsseldorf nakon što je umalo pobijedio Jacques Houdek.

Pogledaj i ovo Let 3 nismo ni odabrali pjesmu... Evo tko su favoriti za pobjedu na sljedećem Eurosongu, kladionice Hrvatskoj ne predviđaju dobar plasman!

Daria Kinzer inače je po majci Hrvatica, a po ocu Njemica, a na natjecanju se nije proslavila. S pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića ostvarila je tek 15. mjesto u polufinalu, a još i danas svrstavaju je među najgore hrvatske nastupe na Eurosongu.

Pjevačicu to nije poljuljalo u nastavku glazbene karijere. Dvije godine kasnije, odnosno 2013. ponovno je zapjevala na pozornici Eurosonga, a tog je puta predstavljala Švicarsku.

Kinzer je inače odmalena htjela postati pjevačica, a s 11 godina nastupila je na jednom talent showu. Školovala se u Austriji i Njemačkoj, a osim glazbenih smjerova završila je i ekonomski fakultet. Odlazak na Eurosong i predstavljanje Hrvatske bio joj je ispunjenje sna, kako je pričala nakon tog nastupa.

Pjevačica je i dalje glazbeno aktivna, no posljednjih se godina posvetila karijeri na njemačkom govornom području. Pjevala je čak pet godina na kruzeru, a posljednjih mjeseci na pauzi je zbog pandemije koronavirusa, kao i ostatak glazbene scene.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daria Kinzer (@dariakinzer)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene