Daria Kinzer pobijedila je na neobičnoj Dori 2011. godine, a dvije godine kasnije ta je pjevačica predstavljala i Švicarsku na Eurosongu.

Galerija Daria Kinzer Daria Kinzer Daria Kinzer +7 Daria Kinzer

Hrvatsku je prije deset godina na Eurosongu predstavljala pjevačica Daria Kinzer, a pobjedu je odnijela na netipičnom izdanju Dore. Naime, pobjednička se pjesma birala kroz šest eliminacijskih emisija, a u sedmoj se odabrao pobjednik. Kinzer je tako otputovala u Düsseldorf nakon što je umalo pobijedio Jacques Houdek.

Vezani članci Hurricane Evo kako je zapravo trebao izgledati nastup Srpkinja na Eurosongu, u posljednjem trenutku došlo je do velikih promjena Albina Odabran je najgore odjeveni izvođač na Eurosongu, naša Albina završila je jako visoko na listi

Daria Kinzer inače je po majci Hrvatica, a po ocu Njemica, a na natjecanju se nije proslavila. S pjesmom "Celebrate" Borisa Đurđevića ostvarila je tek 15. mjesto u polufinalu, a još i danas svrstavaju je među najgore hrvatske nastupe na Eurosongu.

Pjevačicu to nije poljuljalo u nastavku glazbene karijere. Dvije godine kasnije, odnosno 2013. ponovno je zapjevala na pozornici Eurosonga, a tog je puta predstavljala Švicarsku.

Kinzer je inače odmalena htjela postati pjevačica, a s 11 godina nastupila je na jednom talent showu. Školovala se u Austriji i Njemačkoj, a osim glazbenih smjerova završila je i ekonomski fakultet. Odlazak na Eurosong i predstavljanje Hrvatske bio joj je ispunjenje sna, kako je pričala nakon tog nastupa.

Pjevačica je i dalje glazbeno aktivna, no posljednjih se godina posvetila karijeri na njemačkom govornom području. Pjevala je čak pet godina na kruzeru, a posljednjih mjeseci na pauzi je zbog pandemije koronavirusa, kao i ostatak glazbene scene.

Tko su zapravo djevojke iz Hurricanea i tko stoji iza njih? Prvo je za njih čula Amerika, a onda su poharale Balkan i Europu! Hurricane - 1 Hurricane - 2 Hurricane - 3 +21 Hurricane - 20

Srpski mediji i fanovi Eurosonga u transu zbog talentiranih i zgodnih hurikanki: "Spojili se moćni glasovi, sve se trese na Euroviziji!'' Hurricane Hurricane Hurricane +21 Hurricane

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju