ima tu još svega

Crkva u koju idu svjetski poznata imena našla se usred skandala, novac od donacija trošili su na nemoralan način

Justin Bieber (Foto: Profimedia) Justin Bieber (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Kourtney Kardashian (Foto: Profimedia) Chris Pratt (Foto: AFP) Selena Gomez (Foto: Profimedia) Nick Jonas i Priyanka Chopra (Foto: Profimedia) +0 Justin Bieber (Foto: Profimedia) Galerija

Crkva Hillsong, čiji su članovi Kourtney Kardashian, Justin Bieber i mnoge druge slavne osobe, optužena je za neplaćanje najma, krađu i trošenje novca od donacija na luksuz.

Ako ste obožavatelj Justina Biebera, onda ste sigurno čuli za crkvu Hillsong, čiji je pjevač donedavno bio aktivni član sa svojom suprugom Hailey, a napustio ju je nakon teških optužbi zbog kojih se crkva sada našla pod golemom tužbom.

Pogledaj i ovo Justin Bieber pa kako vrijeme leti! Znate li koliko Justin Bieber ima godina? Obožavatelji u nevjerici nižu komentare: "Ma nemoguće, ostarjeli smo..."

Kršćanska megacrkva osnovana je u Australiji, ali je brzo postala popularna među holivudskom elitom. Među ostalim poznatim članovima su Kylie i Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Chris Pratt, Selena Gomez, Nick Jonas i mnogi drugi. Crkva je također poznata i po svojoj glazbi koja je dio pentekostalnog pokreta.

Sada tvrtka Wall Street Theater, čije je kazalište u Connecticutu crkva unajmila za svoje tjedne propovijedi, tuži Hillsong za iznos veći od 100 tisuća dolara zbog neplaćanja najma, krađe te nemoralnih i beskrupuloznih radnji, prenosi New York Post.

Malo prije pojave pandemije koronavirusa crkva je potpisala novi ugovor prema kojem su tjedno trebali plaćati malo manje od 6000 dolara za korištenje prostora. U svibnju 2020. zatražili su raskid ugovora, na što je tvrtka Wall Street Theater pristala, no Hillsong im nikada nije isplatio 100.899 dolara duga.

Vlasnici prostora tvrde i da je nestala elektronička oprema iz kazališta te da iz crkve odbijaju vratiti ukradene stvari. No tu ne staju optužbe na račun omiljene crkve celebrityja.

Mnogi bivši članovi istupili su u javnost i s optužbama da su pastori trošili donacije na luksuz. Hillsong je stavljen i pod pojačani nadzor nakon što se doznalo da je bivši pastor Carl Lentz varao svoju suprugu s kojom je u braku 17 godina, dok su neki bivši članovi usporedili crkvu s kultom.

Crkva Hillsong i u prošlosti je izazvala kontroverze svojim protivljenjem homoseksualnim brakovima, seksističkim stavovima te čak i promicanjem krivih ideala koji uključuju plastičnu kirurgiju za žene kako bi bile privlačnije muškarcima. Bilo je i nekoliko optužbi za zlostavljanje, zbog čega su mnogi pastori tijekom godina napustili crkvu, no tek nakon posljednjeg skandala počeli su je masovno napuštati i članovi.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene