Crkva Hillsong, čiji su članovi Kourtney Kardashian, Justin Bieber i mnoge druge slavne osobe, optužena je za neplaćanje najma, krađu i trošenje novca od donacija na luksuz.

Galerija


Ako ste obožavatelj Justina Biebera, onda ste sigurno čuli za crkvu Hillsong, čiji je pjevač donedavno bio aktivni član sa svojom suprugom Hailey, a napustio ju je nakon teških optužbi zbog kojih se crkva sada našla pod golemom tužbom.

Vezani članci Kim Kardashian Najveći fotošop gafovi poznatih sestara: Trenuci kad je bilo i više nego očito koliko su se zaigrale s uređivanjem! Sofia Richie (Foto: Profimedia) Pametno je iskoristila 3 poznata muškarca u svom životu i zaradila milijune ni na čemu

Kršćanska megacrkva osnovana je u Australiji, ali je brzo postala popularna među holivudskom elitom. Među ostalim poznatim članovima su Kylie i Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Chris Pratt, Selena Gomez, Nick Jonas i mnogi drugi. Crkva je također poznata i po svojoj glazbi koja je dio pentekostalnog pokreta.

Sada tvrtka Wall Street Theater, čije je kazalište u Connecticutu crkva unajmila za svoje tjedne propovijedi, tuži Hillsong za iznos veći od 100 tisuća dolara zbog neplaćanja najma, krađe te nemoralnih i beskrupuloznih radnji, prenosi New York Post.

Malo prije pojave pandemije koronavirusa crkva je potpisala novi ugovor prema kojem su tjedno trebali plaćati malo manje od 6000 dolara za korištenje prostora. U svibnju 2020. zatražili su raskid ugovora, na što je tvrtka Wall Street Theater pristala, no Hillsong im nikada nije isplatio 100.899 dolara duga.

Vlasnici prostora tvrde i da je nestala elektronička oprema iz kazališta te da iz crkve odbijaju vratiti ukradene stvari. No tu ne staju optužbe na račun omiljene crkve celebrityja.

Mnogi bivši članovi istupili su u javnost i s optužbama da su pastori trošili donacije na luksuz. Hillsong je stavljen i pod pojačani nadzor nakon što se doznalo da je bivši pastor Carl Lentz varao svoju suprugu s kojom je u braku 17 godina, dok su neki bivši članovi usporedili crkvu s kultom.

Crkva Hillsong i u prošlosti je izazvala kontroverze svojim protivljenjem homoseksualnim brakovima, seksističkim stavovima te čak i promicanjem krivih ideala koji uključuju plastičnu kirurgiju za žene kako bi bile privlačnije muškarcima. Bilo je i nekoliko optužbi za zlostavljanje, zbog čega su mnogi pastori tijekom godina napustili crkvu, no tek nakon posljednjeg skandala počeli su je masovno napuštati i članovi.

Prije godinu dana svojom je pojavom plašio sve oko sebe i nije se prepoznao u ogledalu, a sada nitko ne vjeruje da je to on